Αυγόπιτα Παραδοσιακή Ρουμελιώτικη

2017-04-18

Ingredients

  • 10 Φύλλα για πίτες
  • 250 γρ. Φέτα θρυμματισμένη
  • 250 γρ. Μυτζήθρα θρυμματισμένη
  • 250 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κ.σ. Βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 600 γρ. φρέσκο Γάλα
  • 6 Αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού Ελαιόλαδο
  • μπόλικο Πιπέρι
  • λίγο ακόμα Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Method

Step 1

Αλείφουμε με Ελαιόλαδο ένα ταψί ρηχό νούμερο 36

Step 2

Αλείφουμε με Ελαιόλαδο 4 φύλλα και τα στρώνουμε ακτινωτά στο ταψί μέχρι να καλυφθεί καλά η βάση και να περισσεύει το φύλλο στα πλάγια.

Step 3

Ανακατεύουμε τα τριμμένα Τυριά σε ένα μπολ και τρίβουμε μπόλικο Πιπέρι

Step 4

Παίρνουμε το 1/3 των Τυριών και το πασπαλίζουμε στο ταψί

Step 5

Στρώνουμε απο πάνω ένα Φύλλο ελαφρώς τσαλακωμένο

Step 6

Στρώνουμε δεύτερη δόση Τυριά και ακόμα ένα Φύλλο ελαφρώς τσαλακωμένο.

Step 7

Τέλος ρίχνουμε τα υπόλοιπα Τυριά. Στρώνουμε τα τελευταία 4 Φύλλα αλειμμένα με Λάδι και ελαφρώς τσαλακωμένα

Step 8

Γυρνάμε προς τα μέσα τα περισσεύματα των κάτω Φύλλων που κρέμονται απ’ τα τοιχώματα του ταψιού

Step 9

Σε ένα μπωλ χτυπάμε πολύ καλά τα Αυγά, να φουσκώσουν, και προσθέτουμε το Γάλα, το Ελαιόλαδο και το Βούτυρο

Step 10

Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την Αυγόπιτα, περιχύνουμε με το Μίγμα και την αφήνουμε να σταθεί για 20 λεπτάκια, να τραβήξει

Step 11

Στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Χριστόψωμο

  • Αλμυρή Τάρτα με Κρεμμύδια και Μπέικον

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Σάλτσα Βελουτέ

  • Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *