Red Velvet Cake
2020-12-04- Skill Level: Ενδιάμεσους
- Add to favorites
Ingredients
- Υλικά για το κέικ
- 250 γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
- 1 κ.γ. Baking Powder
- ½ κ.γ. Αλάτι
- 2 κ.σ. Κακάο (σε σκόνη)
- 125γρ. ανάλατο Βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 300γρ. Ζάχαρη
- 2 Αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα Βανίλιας
- 240ml Ξινόγαλα
- 25γρ. Κόκκινο Χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1κ.γ. Μαγειρική Σόδα
- 1 κ.γ. Λευκό Ξύδι
- Για τη επικάλυψη
- 250γρ. ανάλατο Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 600γρ. Τυρί Κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ κούπα Άχνη Ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα Βανίλιας
Method
Step 1
Βασική προϋπόθεση είναι όλα τα υλικά που διατηρούνται στο ψυγείο και θα χρησιμοποιηθούν στη συνταγή, να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου Ξεκινήστε φτιάχνοντας το κέικ. Θα χρειαστείτε τρεις στρογγυλές, χαμηλές φόρμες με διάμετρο 22εκ., τις οποίες και πρέπει να βουτυρώσετε.
Step 2
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε το Αλεύρι, το Baking Powder, το Κακάο και το Αλάτι και τα αφήνετε στην άκρη.
Step 3
Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το Βούτυρο και χτυπάτε για δύο λεπτά. Προσθέτετε την Ζάχαρη και το Εκχύλισμα Βανίλιας και χτυπάτε για άλλα τρία λεπτά μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα. Προσθέτετε τα Αυγά, ένα ένα και με μια σπάτουλα πρέπει να ξεκολλάτε το υλικό που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου, να το ξαναρίχνετε μέσα στο μείγμα, έτσι ώστε να ανακατευθούν όλα τα υλικά καλά. Συνεχίζετε το χτύπημα άλλα τρία λεπτά περίπου, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.
Step 4
Διαλύετε το Χρώμα Ζαχαροπλαστικής μέσα στο Ξινόγαλα και το προσθέτετε σταδιακά στο μίξερ, όπως επίσης και το μείγμα του Αλευριού και χτυπάτε καλά, για πέντε λεπτά περίπου, ξεκολλώντας πάλι ότι υλικό έχει κολλήσει στα τοιχώματα του κάδου μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Σε ένα ποτηράκι, ανακατεύετε την Μαγειρική Σόδα με το Ξύδι, τη ρίχνετε στο μείγμα και το χτυπάτε για μισό λεπτό ακόμα.
Step 5
Προθερμαίνετε τον φούρνο, στον αέρα, στους 180οC.
Step 6
Μοιράζετε το μείγμα στις τρεις φόρμες, το απλώνετε ομοιόμορφα και τις κουνάτε λίγο έτσι ώστε το μείγμα να απλωθεί παντού και να μην μείνουν κενά. Βάζετε τις φόρμες στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να δείτε ότι όταν τρυπάτε τα κέικ με ένα μαχαίρι η επιφάνεια του βγαίνει στεγνή.
Step 7
Βγάζετε τις φόρμες από τον φούρνο, τις αφήνετε να κρυώσουν καλά και μετά βγάζετε προσεκτικά τα κέικ και τα ακουμπάτε πάνω σε σχάρες ή στον πάγκο εργασίας.
Step 8
Συνεχίζετε με την παρασκευή της επικάλυψης. Χτυπάτε στο μίξερ καλά το Βούτυρο με το Τυρί Κρέμα, την Άχνη Ζάχαρη και το Εκχύλισμα Βανίλιας, για περίπου πέντε λεπτά, ξεκολλώντας και πάλι από τα τοιχώματα του κάδου το υλικό που έχει κολήσει έτσι ώστε να ανακατευτούν όλα καλά.
Step 9
Και τώρα, ήρθε η ώρα της συναρμολόγησης. Τοποθετείτε σε μία μεγάλη, στρογγυλή πιατέλα το πρώτο κέικ, το αλείφετε με το μείγμα της επικάλυψης, μετά τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο, και αλείφετε ξανά και τέλος το τρίτο το οποίο με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής το καλύπτετε με το υπόλοιπο μείγμα εξωτερικά. Κατόπιν, καλύπτετε με το μείγμα επικάλυψης και όλο το κέικ γύρω γύρω. Όταν τελειώσετε, το αφήνετε στο ψυγείο για δύο ώρες τουλάχιστον. Το βγάζετε μισή ώρα πριν το σερβίρετε.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe