Αρνάκι στο φούρνο με Πατατούλες και Κρεμμυδάκια

2020-03-07
  • Μερίδες : 4

Ingredients

  • 1 Αρνίσιο Μπούτι (περίπου 1,5 κιλό)
  • 8 κλωναράκια φρέσκια Ρίγανη
  • 3 σκελίδες Σκόρδο
  • 15-20 Κρεμμυδάκια στιφάδου (κομμένα στην μέση)
  • 1 κιλό Πατάτες Baby
  • 2 κλωναράκια Δεντρολίβανο
  • 1 ½ ποτήρι του νερού Ελαιόλαδο
  • 1 ½ κ.σ. Μουστάρδα (απαλή)
  • Χυμός 1 Λεμονιού
  • Aλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

ΑλατοΠιπερώνετε πολύ καλά όλο το Αρνίσιο Μπούτι. Στρώνετε τα κλωναράκια Ρίγανης μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και καλύπτετε όλη την επιφάνειά του με αυτά. Τοποθετείτε το Μπούτι πάνω στα κλωναράκια Ρίγανης.

Step 2

Τοποθετείτε γύρω γύρω από το Μπούτι το Σκόρδο και τα Κρεμμυδάκια. Περιχύνετε το φαγητό με ½ ποτήρι Ελαιόλαδο και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 2 με 2 ½ ώρες.

Step 3

Βάζετε τις Πατατούλες σε ένα άλλο ταψί γιατί θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο ψησίματος. Ανακατεύετε το Χυμό Λεμονιού με 1 ποτήρι Ελαιόλαδο και τη Μουστάρδα και τα χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι ώστε να γίνουν ένα μείγμα. Το προσθέτετε στις Πατάτες μαζί με 1 φλιτζάνι Νερό. Ρίχνετε Αλάτι, Πιπέρι, τις ανακατεύετε και τις πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του Δεντρολίβανου.

Step 4

Τις ψήνετε στους 200ο C σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *