Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)

2020-04-12

Ingredients

  • 2 κ.σ. Ξίδι
  • 4 κρόκοι Αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο Βούτυρο αγελάδος
  • 1 κ.γ. Χυμός Λεμονιού
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Λιώνετε το Βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μικρό μεταλλικό σκεύος χτυπάτε τους κρόκους με το Χυμό Λεμονιού μέχρι να αποκτήσουν όγκο. Τοποθετείτε το σκεύος σε μπεν μαρί και συνεχίζετε να ανακατεύετε καλά αλλά πρέπει να προσέξετε να μην ψηθούν τα Αυγά.

Step 2

Προσθέτετε σταδιακά το Βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Κατόπιν, προσθέτετε Αλάτι και Πιπέρι. Αν η σάλτσα σας φαίνεται πολύ σφιχτή, τότε προσθέστε μερικές κουταλιές ζεστό νερό ώστε να αραιώσει λίγο.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Χριστόψωμο

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Σάλτσα Βελουτέ

  • Σάλτσα Μπεσαμέλ

  • Ομελέτα με Σπανάκι και Φέτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *