Πατάτες Ογκρατέν με Γραβιέρα Κρήτης

2017-06-12

Ingredients

  • 1 kg Πατάτες
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού Κρέμα γάλακτος
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού Γραβιέρα Κρήτης ψιλοτριμμένη
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος Μαϊντανός
  • Αρκετό Πιπέρι
  • Λίγο Αλάτι

Method

Step 1

Ξεφλουδίζετε και βράζετε τις Πατάτες για 25 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζετε από το νερό και περιμένετε να κρυώσουν για να τις κόψετε σε χοντρές ροδέλες

Step 2

Απλώνετε τις ροδέλες στριμωχτά σε ένα πυρίμαχο ταψί

Step 3

Σε ένα μπολ ρίχνετε την Κρέμα γάλακτος μαζί με το τριμμένο Τυρί, τον ψιλοκομμένο Μαϊντανό και λίγο Αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα

Step 4

Περιχύνετε με το μείγμα τις Πατάτες και ρίχνετε από πάνω το Πιπέρι

Step 5

Το σκεπάζετε πολύ καλά με ένα αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στους 170β. για 35 λεπτά

Step 6

Το ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 110β. για άλλα 10 λεπτά περίπου, στην επάνω αντίσταση, ή μέχρι να αποκτήσει από πάνω μια χρυσή κρούστα. Σερβίρεται ζεστό.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Χριστόψωμο

  • Αλμυρή Τάρτα με Κρεμμύδια και Μπέικον

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Σάλτσα Βελουτέ

  • Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.