Παγωτό Σοκολάτα (χωρίς παγωτομηχανή)

2019-08-06

Ingredients

  • 1 μεγάλο κουτί Γάλα Εβαπορέ (πλήρες)
  • 1 κούπα Σιρόπι Σοκολάτας (περίπου 200 γρ.)
  • 2 κουτιά Κρέμα Γάλακτος (των 200 ml / τουλάχιστον 30% λιπαρά)
  • 1 κ.σ. Κονιάκ ή Μπράντι ή κάποιο άλλο Λικέρ της αρεσκείας σας (προαιρετικά)

Method

Step 1

Αδειάζετε το Εβαπορέ σε ένα πλαστικό μπωλ και το αφήνετε το στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Είναι σημαντικό να το έχετε αφήσει στην κατάψυξη τόση ώρα, έτσι ώστε να αφρατέψει κατάλληλα όταν θα το χτυπήσετε στο μίξερ.

Step 2

Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε την Κρέμα Γάλακτος και τη χτυπάτε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.

Step 3

Βγάζετε το Εβαπορέ από το ψυγείο και το αδειάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη. Προσθέτετε και το Σιρόπι μαζί με το Κονιάκ και τα χτυπάτε στο μίξερ για 10 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα. Το μείγμα θα πρέπει να αφρατέψει κατά το χτύπημα.

Step 4

Ρίχνετε την Κρέμα Γάλακτος, που έχετε ήδη χτυπήσει, στη λεκάνη με το μείγμα και χτυπάτε στο μίξερ για 1-2 λεπτά ακόμα.

Step 5

Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ, το σκεπάζετε με μία μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα να το βγάλετε και να το ξαναχτυπήσετε επειδή με αυτή τη συνταγή το παγωτό δεν δημιουργεί κρυστάλλους.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

  • Κορμός Σοκολάτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *