Νηστίσιμα Μπισκότα με Λεμονάκι

2023-04-04
  • Μερίδες : 40-50

Ingredients

  • 4 κούπες Αλεύρι
  • 1 κούπα Καλαμποκέλαιο
  • ¾ κούπα Ζάχαρη
  • ½ κούπα Χυμό φρέσκου Λεμονιού
  • Ξύσμα από 2 Λεμόνια
  • 2 κ.σ. Corn Flour
  • 2 κ.γ. Baking Powder
  • 1 κ.γ. Σόδα Φαγητού
  • ½ κ.γ. Κουρκουμά

Method

Step 1

Αρχικά, ρίξτε σε ένα μπολ το Χυμό Λεμονιού, το Καλαμποκέλαιο, τη Ζάχαρη, την Σόδα και το Ξύσμα Λεμονιού και ανακατεύετε. Προσθέστε κατόπιν το Baking Powder και τον Κουρκουμά, ανακατεύετε ξανά και αφήνετε το μίγμα στην άκρη.

Step 2

Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε το Αλεύρι και το Corn Flour, ανακατεύετε και τα προσθέτετε στο μπολ με το υγρό μίγμα που φτιάξατε πρώτο.

Step 3

Ανακατεύετε μέχρι να μην μείνει καθόλου υλικό στα τοιχώματα του μπολ. Ρίχνετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζετε στη μέση. Ανοίγετε ένα φύλλο και σε περίπτωση που κολλάει το αλευρώνετε λίγο. Ξεκινάτε να κόβετε τα μπισκότα με κουπ πατ σε διάφορα σχήματα.

Step 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Απλώνετε τα μπισκότα σε μία λαμαρίνα όπου έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στους 160οC, στον αέρα για 10 λεπτά περίπου, ανάλογα πάντα με την ένταση του φούρνου σας. Αν τα μπισκότα σας αρέσουν τραγανά, αφήστε τα να ψηθούν 1-2 λεπτά περισσότερο.

Step 5

Αφού έχετε ψήσει όλα τα μπισκότα, τα αφήνετε να κρυώσουν για να μπορέσετε να τα αποθηκεύσετε.

Step 6

Εναλλακτικά, μπορείτε να βουτήξετε όλα ή κάποια από τα μπισκότα κατά το ήμισυ σε σοκολάτα. Λιώνετε Κουβερτούρα σε ένα Μπεν Μαρί με 1 κ.σ. Μέλι. Αφού τα βουτήξετε στο μίγμα που φτιάξατε, αφήστε τα να κρυώσουν σε μια λαδόκολλα για να πήξει η Σοκολάτα. Καλή σας Απόλαυση!!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Lava cake (Λάβα Κέικ)

  • Panettone με Σοκολάτα

  • Κρεμ Μπρουλέ

  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

  • Σουσαμόπιτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *