Fudge (Σοκολατάκια με Καραμέλα και Αλάτι)

2020-05-31

Ingredients

  • 150γρ. Κουβερτούρα (σπασμένη σε χοντρά κομμάτια)
  • 50γρ. Κουβερτούρα Γάλακτος (σπασμένη σε χοντρά κομμάτια)
  • 30γρ. ανάλατο Φρέσκο Βούτυρο Αγελάδος
  • 150γρ. Ζαχαρούχο Γάλα
  • 130γρ. Καραμέλες Γάλακτος
  • 1 κ. γ. Γάλα Εβαπορέ
  • 1 κ. γ. ανάλατο Φρέσκο Βούτυρο Αγελάδος
  • Χοντρόκοκκο Αλάτι (για το πασπάλισμα)

Method

Step 1

Ρίχνετε τις Κουβερτούρες και τα 30γρ. Βούτυρο Αγελάδος σε ένα πυρίμαχο μπολ και τα βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσουν. Αν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπεν μαρί. Τα ζεσταίνετε σε υψηλή θερμοκρασία ανά 20 δευτερόλεπτα και στο ενδιάμεσο τα ανακατεύετε πολύ καλά. Πιθανόν να χρειαστεί να τα ζεστάνετε 3 ή περισσότερες φορές μέχρι να λιώσουν εντελώς.

Step 2

Προσθέτετε στις λιωμένες Κουβερτούρες το Ζαχαρούχο Γάλα και ανακατεύετε καλά.

Step 3

Απλώνετε λαδόκολλα ή διάφανη μεμβράνη σε ένα ταψάκι (όχι μεγαλύτερο από 18×18 εκ.) έτσι ώστε να καλύπτει τα πλαϊνά τοιχώματα. Ρίχνετε μέσα του το μείγμα και χρησιμοποιώντας σπάτουλα σιλικόνης προσπαθείτε να το κάνετε λείο και επίπεδο απλώνοντάς του σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Το αφήνετε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Step 4

Συνεχίζετε φτιάχνοντας την καραμέλα. Σε ένα άλλο πυρίμαχο μπωλ βάζετε τις Καραμέλες Βουτύρου και προσθέτετε το Γάλα Εβαπορέ και τη 1κ.γ. Βούτυρο Αγελάδος. Τα λιώνετε όλα μαζί στον φούρνο μικροκυμάτων πάλι ανά 20 δευτερόλεπτα και ανακατεύοντας καλά στα ενδιάμεσα διαλείμματα. Ίσως χρειαστεί πάλι να τα ζεστάνετε 3-4 φορές.

Step 5

Προχωρώντας με γρήγορες κινήσεις (ούτως ώστε να μην πήξει) ρίχνετε την λιωμένη Καραμέλα πάνω στο μείγμα της Σοκολάτας και την απλώνετε όσο καλύτερα γίνεται. (Εάν παρόλα αυτά η Καραμέλα πήξει την ξαναζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων.) Καλύπτετε το ταψί με μεμβράνη, η οποία δεν πρέπει να ακουμπάει την καραμέλα, το ξαναβάζετε στο ψυγείο και αφήνετε το μείγμα να σταθεροποιηθεί.

Step 6

Όταν είναι έτοιμο, βγάζετε τη Σοκολάτα τραβώντας τις άκρες της λαδόκολλας ή της μεμβράνης πολύ προσεκτικά, την μεταφέρετε σε επιφάνεια κοπής και την κόβετε σε κομματάκια στο μέγεθος που θέλετε. Τα πασπαλίζετε με το Χοντρόκοκκο Αλάτι (τρεις ή τέσσερις κόκκοι αρκούν) και σερβίρετε! Εάν βέβαια δεν συμπαθείτε το Αλάτι μπορείτε να το παραλείψετε.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *