Χωριάτικη Ζυμαρόπιτα

2017-11-08

Ingredients

  • 3 Αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
  • 1 φλ.τσ. Γάλα
  • 2 φλ.τσ. Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 1 φακελάκι Μπέικιν Πάουντερ
  • λίγο Αλάτι
  • λίγο Πιπέρι
  • 1 φλ. τσ. Ελιές καλαμών (κομμένη σε φετούλες)
  • 1 πράσινη Πιπεριά (κομμένη σε μικρούς κύβους)
  • 200 γρ. Φέτα θρυμματισμένη
  • Δυόσμο (προαιρετικά)

Method

Step 1

Σε ένα ευρύχωρο μπωλ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα Αυγά, το Λάδι, το Γάλα και το Μπέικιν.

Step 2

Προσθέτουμε το Αλεύρι, το Αλάτι, το Πιπέρι και τον Δυόσμο αν βάλουμε.

Step 3

Τέλος ρίχνουμε στο μπωλ τις Πιπεριές, τις Ελιές και τη Φέτα και ανακατεύουμε μ ένα κουτάλι.

Step 4

Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 28, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30-40 λεπτά.

Step 5

Δεν φουσκώνει πολύ... είναι μια πιτούλα.. λεπτούλα!!!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Χριστόψωμο

  • Αλμυρή Τάρτα με Κρεμμύδια και Μπέικον

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Σάλτσα Βελουτέ

  • Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *