Χταπόδι Μουσταρδάτο
2016-11-03- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 1 μέτριο Χταπόδι
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 1 Πράσινη Πιπεριά
- 1 Κόκκινη Πιπεριά
- 1 Καυτερή Πιπεριά (προαιρετικά)
- Χυμός 1 Λεμονιού
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
- 1 ποτήρι Λευκό Κρασί
- Λίγη Ρίγανη
- Λίγος Μαϊντανός
- Λίγο Ελαιόλαδο
Method
Step 1
Πρώτα βράζετε το Χταπόδι μέχρι να μαλακώσει λίγο και μόλις είναι έτοιμο το κόβετε σε μικρά κομμάτια
Step 2
Κόβετε τις Πιπεριές σε ροδέλες και το Σκορδάκι πολύ ψιλό. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε το Σκόρδο και τις Πιπεριές στο Ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μετά από λίγο προσθέτετε και το Χταπόδι για να σωταριστεί κι αυτό
Step 3
Μόλις πάρει χρώμα το Χταπόδι το σβήνετε με το Κρασί και το χυμό Λεμονιού. Έπειτα προσθέτετε τη Μουστάρδα, ανακατεύετε καλά και το αφήνετε στη φωτιά ώσπου να δέσει η σάλτσα. Το σερβίρετε με Μαϊντανό και Ρίγανη. Καλή όρεξη!
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe