Σπαγγέτι aglio e olio
2024-07-19- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 1 πακέτο Σπαγγέτι
- Ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες Σκόρδο (κομμένες σε λεπτές φέτες)
- 1 πρέζα Μπούκοβο (προαιρετικά)
- Ψιλοκομμένος φρέσκος Μαϊντανός (προαιρετικά - 1/4 από το ματσάκι)
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Method
Step 1
Σε μια κατσαρόλα βράζετε αλατισμένο νερό και ρίχνετε τα Σπαγγέτι μέχρι να γίνουν al dente (περίπου 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι προτείνει η συσκευασία).
Step 2
Κρατήστε το νερό στο οποίο έβρασαν τα Σπαγγέτι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε 7 κ.σ, Ελαιόλαδο, το Σκόρδο και αν θέλετε και την πρέζα Μπούκοβο και ανακατεύετε. Αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το Σκόρδο να ροδίσει πολύ ελαφρά (4-5 λεπτά).
Step 3
Προσθέτετε τα Σπαγγέτι στο τηγάνι μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό (από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν), δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας γρήγορα, μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα που θα τα καλύψει.
Step 4
Κατόπιν, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε άλλες 2 κ.σ. Ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο Πιπέρι, ανακατεύετε με Μαϊντανό, αν θέλετε, και σερβίρετε. Ιδανικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε με τριμμένη Παρμεζάνα.
Step 5
Tip 1: Μπορείτε αντί για Σπαγγέτι να χρησιμοποιήσετε Λιγκουίνι. Tip 2: Δώστε μεγάλη προσοχή στο Σκόρδο. Εάν δεν ψηθεί αργά μέχρι να ροδίσει δεν θα απελευθερώσει τη γεύση και το άρωμά του. Εάν πάλι ψηθεί παραπάνω θα δώσει μια πικρή γεύση στο φαγητό.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe