Σπαγγέτι aglio e olio

2024-07-19

Ingredients

  • 1 πακέτο Σπαγγέτι
  • Ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες Σκόρδο (κομμένες σε λεπτές φέτες)
  • 1 πρέζα Μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Ψιλοκομμένος φρέσκος Μαϊντανός (προαιρετικά - 1/4 από το ματσάκι)
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Method

Step 1

Σε μια κατσαρόλα βράζετε αλατισμένο νερό και ρίχνετε τα Σπαγγέτι μέχρι να γίνουν al dente (περίπου 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι προτείνει η συσκευασία).

Step 2

Κρατήστε το νερό στο οποίο έβρασαν τα Σπαγγέτι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε 7 κ.σ, Ελαιόλαδο, το Σκόρδο και αν θέλετε και την πρέζα Μπούκοβο και ανακατεύετε. Αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι το Σκόρδο να ροδίσει πολύ ελαφρά (4-5 λεπτά).

Step 3

Προσθέτετε τα Σπαγγέτι στο τηγάνι μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό (από αυτό μέσα στο οποίο έβρασαν), δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε ανακατεύοντας γρήγορα, μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα που θα τα καλύψει.

Step 4

Κατόπιν, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε άλλες 2 κ.σ. Ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Πασπαλίζετε με λίγο φρεσκοτριμμένο Πιπέρι, ανακατεύετε με Μαϊντανό, αν θέλετε, και σερβίρετε. Ιδανικά μπορείτε να τα πασπαλίσετε με τριμμένη Παρμεζάνα.

Step 5

Tip 1: Μπορείτε αντί για Σπαγγέτι να χρησιμοποιήσετε Λιγκουίνι. Tip 2: Δώστε μεγάλη προσοχή στο Σκόρδο. Εάν δεν ψηθεί αργά μέχρι να ροδίσει δεν θα απελευθερώσει τη γεύση και το άρωμά του. Εάν πάλι ψηθεί παραπάνω θα δώσει μια πικρή γεύση στο φαγητό.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Εύκολο Κοτόπουλο με Σκόρδο

  • Πανεύκολα Ψάρια στο Φούρνο

  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *