Cheesecake

2017-05-19

Ingredients

  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:
  • 250γρ. Μπισκότα τύπου Digestive η μιράντα
  • 125γρ. λιωμένο Βούτυρο
  • .
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
  • 600γρ. Τυρί κρέμα
  • 60γρ. άχνη Ζάχαρη
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • .
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας (η φώτο έχει βύσσινο)

Method

Step 1

Εκτέλεση βάσης: Λιώνετε το Βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και κατόπιν τρίβετε στο μπλέντερ τα Μπισκότα και τα ανακατεύετε με το λιωμένο Βούτυρο. Τοποθετείτε το μείγμα σε ένα δαχτυλίδι(τσέρκι) διαμέτρου 20εκ. και ύψους 4εκ. και το πιέζετε πολύ καλά έτσι ώστε να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-12 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει.

Step 2

Εκτέλεση κρέμας: Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα το Τυρί και τη Ζάχαρη (αλλά όχι για πολύ) και προσθέτετε την Κρέμα. Ανακατεύετε λίγο ακόμα μέχρι να πήξει. Αφού έχει κρυώσει η Βάση καλύπτετε όλη την επιφάνειά της με την Κρέμα και την ισιώνετε με μία σπάτουλα ώστε να γίνει λεία και την βάζετε στο ψυγείο (συντήρηση) για 1 ώρα περίπου.

Step 3

Τέλος, αφού έχει κρυώσει αρκετά απλώνετε την Μαρμελάδα σε όλη την επιφάνειά της κρέμας

Step 4

Το ξαναβάζετε στο ψυγείο! Κόβεται και σερβίρεται κρύο....

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Πανεύκολη Νηστίσιμη Μηλόπιτα χωρίς μίξερ

  • Νηστίσιμα Μπισκότα με Λεμονάκι

  • Lava cake (Λάβα Κέικ)

  • Panettone με Σοκολάτα

  • Κρεμ Μπρουλέ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *