Σάλτσα Μπεσαμέλ

2020-04-07

Ingredients

  • 3 ποτήρια φρέσκο Γάλα
  • 7 κ. σ. Αλεύρι ή Corn Flour
  • 5 κ. σ. Βούτυρο
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
  • 2 Αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • Αλάτι-Πιπέρι

Method

Step 1

Ρίχνετε το Βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το Αλεύρι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ή με σύρμα, μέχρι το Αλεύρι με το Βούτυρο να γίνουν ένα μείγμα.

Step 2

Προσθέτετε το Γάλα με μια γρήγορη κίνηση, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσέχοντας να μη σβωλιάσει το Αλεύρι, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε τα μπαχαρικά, (Αλάτι, Πιπέρι, Μοσχοκάρυδο) και την αφήνετε να κρυώσει.

Step 3

Χτυπήστε ελαφρώς τα Αυγά και ρίξτε τα στην κρέμα, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις, για να απορροφηθούν αμέσως από το μείγμα. Η υφή της κρέμας πρέπει να είναι λεία.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σάλτσα Βελουτέ

  • Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)

  • Μπακαλιάρος με Σκορδαλιά από Καρύδια και Ψωμί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *