Σάλτσα Μπεσαμέλ
2020-04-07- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 3 ποτήρια φρέσκο Γάλα
- 7 κ. σ. Αλεύρι ή Corn Flour
- 5 κ. σ. Βούτυρο
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο (προαιρετικά)
- 2 Αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- Αλάτι-Πιπέρι
Method
Step 1
Ρίχνετε το Βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το Αλεύρι και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα ή με σύρμα, μέχρι το Αλεύρι με το Βούτυρο να γίνουν ένα μείγμα.
Step 2
Προσθέτετε το Γάλα με μια γρήγορη κίνηση, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και προσέχοντας να μη σβωλιάσει το Αλεύρι, μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να πήξει ελαφρώς η κρέμα. Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε τα μπαχαρικά, (Αλάτι, Πιπέρι, Μοσχοκάρυδο) και την αφήνετε να κρυώσει.
Step 3
Χτυπήστε ελαφρώς τα Αυγά και ρίξτε τα στην κρέμα, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις, για να απορροφηθούν αμέσως από το μείγμα. Η υφή της κρέμας πρέπει να είναι λεία.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe