Ροδακινόπιτα

2025-06-26

Ingredients

  • Για τη ζύμη: 1 ½ κούπα Aλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ¼ φλιτζανιού Corn Flour
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη
  • ¼ κ.λ. Αλάτι
  • 8 κ.σ. Βούτυρο
  • ¼ φλιτζανιού παγωμένο Νερό
  • Για τη γέμιση: 500-750 γρ. ροδάκινα, χωρίς τη φλούδα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • ¼ φλιτζανιού καστανή Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. Κανέλα
  • ½ κ. γλ. φρεσκοτριμμένο Μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.σ. Βούτυρο
  • 1 Αυγό
  • 1½ κ.σ. Νερό
  • 1 κ.σ. Μαρμελάδα Ροδάκινο

Method

Step 1

Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το Αλεύρι, το Corn Flour, τη Ζάχαρη και το Αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το Βούτυρο και χτυπάτε με μίξερ χειρός μέχρι να το μίγμα να ομογενοποιηθεί εντελώς. Ραντίζετε με 2 κ.σ. παγωμένο νερό και ανακατεύετε. Αν βλέπετε ότι το μίγμα είναι στεγνό, προσθέτετε ακόμα 2 κ. σ. νερό (1 κουταλιά κάθε φορά). Τυλίγετε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως 1 ώρα.

Step 2

Τοποθετείτε τη σχάρα του φούρνου στη μεσαία θέση και τον προθερμαίνετε στους 200°C. Ξετυλίγετε τη ζύμη από την πλαστική μεμβράνη και την βάζετε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Απλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να πάρει το σχήμα ενός κύκλου με διάμετρο περίπου 30 εκ. και την τοποθετείτε μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Step 3

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα λεπτοκομμένα Ροδάκινα, τη Ζάχαρη, το Αλεύρι, την Κανέλα, το Μοσχοκάρυδο και το Αλάτι και τα ανακατεύετε όλα πολύ καλά. Τοποθετείτε τη γέμιση στο κέντρο της ζύμης, αφήνοντας 5 εκ. από τις άκρες. Διπλώνετε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα, προσέχοντας να την πιέζετε ελαφρά και καλύπτοντας λίγη από τη γέμιση. Κατόπιν απλώνετε το Βούτυρο πάνω από τη γέμιση στο κέντρο.

Step 4

Χτυπάτε το Aυγό μαζί με 1 κ.σ. Νερό και με αυτό μίγμα αλείφετε τη ζύμη. Από πάνω πασπαλίζετε με λίγη Καστανή Ζάχαρη. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Βγάζετε τη ροδακινόπιτα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει τελείως.

Step 5

Αραιώνετε τη Μαρμελάδα με τη ½ κ.σ. Νερό και αλείφετε με αυτήν τη γέμιση στο κέντρο. Ιδανικά, μπορείτε να την σερβίρετε με μία μπάλα παγωτού πάνω σε κάθε λαχταριστό κομμάτι!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Πανεύκολη Σοκολατένια Πάστα με 3 υλικά

  • Πανεύκολη Νηστίσιμη Μηλόπιτα χωρίς μίξερ

  • Νηστίσιμα Μπισκότα με Λεμονάκι

  • Lava cake (Λάβα Κέικ)

  • Panettone με Σοκολάτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *