Πατάτες Ογκρατέν με Γραβιέρα Κρήτης
2017-06-12Ingredients
- 1 kg Πατάτες
- 2 φλιτζάνια τσαγιού Κρέμα γάλακτος
- 3 φλιτζάνια τσαγιού Γραβιέρα Κρήτης ψιλοτριμμένη
- 3 κ.σ. ψιλοκομμένος Μαϊντανός
- Αρκετό Πιπέρι
- Λίγο Αλάτι
Method
Step 1
Ξεφλουδίζετε και βράζετε τις Πατάτες για 25 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζετε από το νερό και περιμένετε να κρυώσουν για να τις κόψετε σε χοντρές ροδέλες
Step 2
Απλώνετε τις ροδέλες στριμωχτά σε ένα πυρίμαχο ταψί
Step 3
Σε ένα μπολ ρίχνετε την Κρέμα γάλακτος μαζί με το τριμμένο Τυρί, τον ψιλοκομμένο Μαϊντανό και λίγο Αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα
Step 4
Περιχύνετε με το μείγμα τις Πατάτες και ρίχνετε από πάνω το Πιπέρι
Step 5
Το σκεπάζετε πολύ καλά με ένα αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στους 170β. για 35 λεπτά
Step 6
Το ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 110β. για άλλα 10 λεπτά περίπου, στην επάνω αντίσταση, ή μέχρι να αποκτήσει από πάνω μια χρυσή κρούστα. Σερβίρεται ζεστό.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe