Πανεύκολη Νηστίσιμη Μηλόπιτα χωρίς μίξερ
2024-05-01- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 1 φλιτζάνι Κρυσταλλική Ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι Λάδι
- 1 φλιτζάνι Χυμό Πορτοκάλι
- 2 Βανίλιες
- 3 φλιτζάνια Φαρίνα
- 4-5 Μήλα κομμένα σε κυβάκια
- Λίγο Κονιάκ
- 1 κοφτή κ.σ. Κανέλα
Method
Step 1
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε τη Ζάχαρη με το Λάδι μέχρι να λιώσει καλά η Ζάχαρη.
Step 2
Κατόπιν, προσθέτετε τον Χυμό Πορτοκάλι, τις Βανίλιες, την Κανέλα και το Κονιάκ και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Step 3
Σταδιακά, προσθέτετε και το Αλεύρι και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Step 4
Μόλις το μείγμα μας αρχίζει να "δένει", προσθέτετε τα κυβάκια Μήλων και ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180οC.
Step 5
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο πυρέξ και ψήνετε στους 180οC για περίπου 45-60 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος όμως εξαρτάται και από το φούρνο σας. Η μηλόπιτα ουσιαστικά είναι έτοιμη όταν πάρει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe