Πανεύκολα Τρουφάκια με Λευκή Σοκολάτα και Ινδική Καρύδα
2025-09-30- Skill Level: Εύκολη
-
Add to favorites

Ingredients
- 350 γρ. λευκή, χοντροκομμένη Κουβερτούρα
- 75γρ. Κρέμα Γάλακτος (35% λιπαρά)
- 1 φλ. χοντροκομμένη Αμυγδαλόψιχα
- Ξύσμα 1 Λεμονιού
- Μια πρέζα Αλάτι
- 1 κούπα αποξηραμένη Ινδική Καρύδα
Method
Step 1
Σε μπεν μαρί λιώνετε την Κουβερτούρα μαζί με την Κρέμα Γάλακτος και ανακατεύετε με μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε την Αμυγδαλόψιχα, το Αλάτι και το Ξύσμα Λεμονιού και ανακατεύετε λίγο ακόμα. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να σφίξει πολύ καλά.
Step 2
Σε ένα μπολ ρίχνετε την τριμμένη Ινδική Καρύδα και με ένα κουτάλι παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και πλάθετε μπαλίτσες, των 30γρ. η καθεμία περίπου. Τις βουτάτε στο μπολ με την Καρύδα μέχρι να καλυφθούν πολύ καλά παντού και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Τις σκεπάζετε με μία μεμβράνη φαγητού και τις αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθούν λίγο.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe