Παγωτό Σοκολάτα (χωρίς παγωτομηχανή)
2019-08-06- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 1 μεγάλο κουτί Γάλα Εβαπορέ (πλήρες)
- 1 κούπα Σιρόπι Σοκολάτας (περίπου 200 γρ.)
- 2 κουτιά Κρέμα Γάλακτος (των 200 ml / τουλάχιστον 30% λιπαρά)
- 1 κ.σ. Κονιάκ ή Μπράντι ή κάποιο άλλο Λικέρ της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Method
Step 1
Αδειάζετε το Εβαπορέ σε ένα πλαστικό μπωλ και το αφήνετε το στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Είναι σημαντικό να το έχετε αφήσει στην κατάψυξη τόση ώρα, έτσι ώστε να αφρατέψει κατάλληλα όταν θα το χτυπήσετε στο μίξερ.
Step 2
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε την Κρέμα Γάλακτος και τη χτυπάτε στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Step 3
Βγάζετε το Εβαπορέ από το ψυγείο και το αδειάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη. Προσθέτετε και το Σιρόπι μαζί με το Κονιάκ και τα χτυπάτε στο μίξερ για 10 λεπτά σε υψηλή ταχύτητα. Το μείγμα θα πρέπει να αφρατέψει κατά το χτύπημα.
Step 4
Ρίχνετε την Κρέμα Γάλακτος, που έχετε ήδη χτυπήσει, στη λεκάνη με το μείγμα και χτυπάτε στο μίξερ για 1-2 λεπτά ακόμα.
Step 5
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ, το σκεπάζετε με μία μεμβράνη και το βάζετε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα να το βγάλετε και να το ξαναχτυπήσετε επειδή με αυτή τη συνταγή το παγωτό δεν δημιουργεί κρυστάλλους.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe
posted by Παναγιώτης on 30 Απριλίου, 2021
Πωπωπω τί ωραίο θα το κάνω