Μαγειρίτσα
2018-04-04Ingredients
- 1/2 κιλό Εντεράκια
- Ξύδι
- 1 Συκωταριά αρνίσια (περίπου 1 κιλό)
- 2-3 λίτρα Νερό ή Ζωμό κρέατος
- 1/2 κούπα Βούτυρο ή Λάδι
- 15 φρέσκα Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο Άνηθο
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο Μαϊντανό
- 1/2 κούπα Ρύζι γλασέ
- 2 Αυγά
- 1/2 κούπα Χυμό Λεμονιού
- Αλάτι και Πιπέρι
Method
Step 1
Πλένετε πολύ καλά τα Εντεράκια και γυρίζετε το μέσα έξω χρησιμοποιώντας μία βελόνα πλεξίματος ή ένα ξύλινο καλαμάκι. Τα πλένετε και πάλι, πολύ καλά και κατόπιν τα βάζετε σε ένα μπολ με λίγο Ξύδι και τα αφήνετε έτσι για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τα ξεπλένετε πολύ καλά και τα στραγγίζετε. Μετά, τα βράζετε σε σκέτο νερό για μερικά λεπτά, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε.
Step 2
Βράζετε, επίσης σε σκέτο νερό, τη Συκωταριά, για μερικά λεπτά και την ψιλοκόβετε.
Step 3
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το Νερό ή το Ζωμό κρέατος να βράσει. Ρίχνετε μέσα το Βούτυρο, τη Συκωταριά, τα Εντεράκια, τον Άνηθο, τον Μαϊντανό, τα Κρεμμυδάκια, Αλάτι, Πιπέρι και τα βράζετε για 20 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.
Step 4
Κατόπιν ρίχνετε το Ρύζι και το αφήνετε να βράσει ώσπου να μαλακώσει, άλλα 20 λεπτά περίπου.
Step 5
Ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε τους κρόκους με το λεμόνι και ξεχωριστά τα ασπράδια μόνα τους μέχρι να αφρίσουν. Ενώνετε τα δύο μείγματα και προσθέτετε σ΄αυτά, σιγά-σιγά από το ζωμό του φαγητού λίγες κουταλιές και χτυπάτε καλά, έτσι ώστε να αποκτήσουν ίδια θερμοκρασία με τη σούπα. Κατόπιν ρίχνετε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα και ανακατεύετε γρήγορα και καλά ώστε να πάει παντού και να μην "κόψει".
Step 6
Εναλλακτική Πρόταση 1: Μπορείτε αν θέλετε να σωτάρετε στο Βούτυρο ή στο Λάδι τα Εντεράκια, τη Συκωταριά, τα Κρεμμυδάκια,τον Άνηθο και τον Μαϊντανό πριν τα ρίξετε στο ζωμό. Ίσως έτσι όμως να γίνει η σούπα λίγο πιο βαριά.
Step 7
Εναλλακτική Πρόταση 2: Μπορείτε να φτιάξετε τη μαγειρίτσα μόνο με Συκωτάκια και καθόλου Εντεράκια.
Step 8
Καλή Ανάσταση!
Average Member Rating
(5 / 5)
5 people rated this recipe