Κόκορας Κρασάτος
2018-01-03Ingredients
- 1 Κόκορας (κομμένος σε μεριδούλες)
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού κόκκινο Κρασί (ή Μαυροδάφνη για πιο γλυκιά γεύση)
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο
- 1 ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 Ντομάτες
- 3 φύλλα Δάφνης
- 1 ξυλάκι Κανέλα
- 2-3 φλιτζάνια ζεστό Νερό
- 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
- 3-4 κόκκους Μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. Γαρύφαλλο σκόνη
- Αλάτι / Πιπέρι
Method
Step 1
Καψαλίζετε τον Κόκορα, τον πλένετε και τον κόβετε σε μερίδες
Step 2
Βάζετε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά να κάψει και σωτάρετε ελαφρώς τον Κόκορα, χωρίς λάδι από όλες τις πλευρές του (εάν δεν χωράει στην κατσαρόλα το κάνετε σε δύο δόσεις)
Step 3
Κατόπιν βγάζετε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέτετε το Κρεμμύδι και το σωτάρετε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν, βάζετε τον πελτέ και τον τσιγαρίζετε για 1 λεπτάκι
Step 4
Στη συνέχεια ξαναβάζετε τον Κόκορα στην κατσαρόλα, ρίχνετε το Κρασί και αφήνετε να εξατμισθεί ελαφρά το αλκοόλ
Step 5
Προσθέτουμε τις Ντομάτες, την οποία έχουμε τρίψει προηγουμένως στον τρίφτη.
Step 6
Προσθέτετε το Ελαιόλαδο, το Αλάτι, το Πιπέρι και το Νερό και σιγοβράζετε στην κατσαρόλα για 1 περίπου ώρα
Step 7
Δέκα λεπτά πριν σβήσετε το φαγητό προσθέτετε την Δάφνη, την Κανέλα, το Μπαχάρι και το Γαρύφαλλο. Ιδανικά συνοδεύεται Χοντρό Μακαρόνι ή με Χυλοπίτες
Average Member Rating
(5 / 5)
5 people rated this recipe