Eggnog (Έγκνογκ)

2020-11-21

Ingredients

  • 500ml φρέσκο Γάλα (πλήρες)
  • 150ml Κρέμα Γάλακτος (πλήρης)
  • 2 ξυλάκια Κανέλας
  • 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μοσχοκάρυδο
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 120ml Bourbon ή Κονιάκ ή Ρούμι ή Brandy
  • 2 Βανίλιες
  • 3 Κρόκους Αυγών
  • 3 Ασπράδια Αυγών

Method

Step 1

Αρχικά, χτυπήστε με σύρμα σε ένα μπωλ τους Κρόκους Αυγών με τη Ζάχαρη. Τους αφήνετε στην άκρη για λίγο.

Step 2

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι (ή γαλατιέρα) το Γάλα, την Κρέμα Γάλακτος, τις Βανίλιες, τα ξυλάκια Κανέλας, το Μοσχοκάρυδο και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά. Τα κατεβάζετε λίγο πριν βράσουν.

Step 3

Αρχίζετε να ξαναχτυπάτε τους Κρόκους με τη Ζάχαρη ενώ ρίχνετε μέσα στο μπωλ σιγά σιγά το ζεστό μείγμα του Γάλακτος, συνεχίζοντας παράλληλα το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Με αυτόν τον τρόπο παστεριώνονται τα Αυγά (που είναι ωμά) και γίνονται ασφαλή προς κατανάλωση.

Step 4

Προσθέτετε στο μείγμα το Ποτό που έχετε επιλέξει και ανακατεύετε. Αφήστε το στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ημέρα.

Step 5

Όταν είστε έτοιμοι να το δοκιμάσετε ή να το σερβίρετε το βγάζετε από το ψυγείο και χτυπάτε τα Ασπράδια Αυγών μέχρι να δημιουργηθεί μία μαρέγκα. Προσθέτετε τη μαρέγκα στο Eggnog και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και είναι έτοιμο!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστόψωμο

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *