Χοιρινό Κοκκινιστό με Λαχανικά

2019-03-04
  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος Ψησίματος : 45m

Ingredients

  • ½ κιλό Χοιρινός Λαιμός κομμένος σε μέτρια κομμάτια
  • ½ κιλό Χοιρινή Σπάλα κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 Καρότα μέτρια κομμένα σε φέτες
  • 1 Κρεμμύδι ξερό μέτρια ψιλοκομμένο
  • 2 Kολοκυθάκια μέτρια κομμένα σε φέτες
  • 1 συσκευασία ψιλοκομμένα Nτοματάκια
  • 100 γρ. λευκό ξηρό Κρασί
  • 1 Ζωμός λαχανικών
  • 1 κ. σ. Πελτέ Ντομάτας
  • 1 ξυλάκι Κανέλας
  • 2-3 σπόροι Μπαχάρι
  • 1-2 φύλλα Δάφνης
  • 150 γρ. Βούτυρο
  • Αλάτι-Πιπέρι

Method

Step 1

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε τα κομμάτια του Κρέατος και συμπληρώνετε κρύο νερό μέχρι να τα καλύψει και τα βράζετε για 15-20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του βρασμού τους τα ξαφρίζετε.

Step 2

Στη συνέχεια σουρώνετε τα κομμάτια του Κρέατος και τα ξεπλένετε σε τρεχούμενο νερό βρύσης. Σε μία άλλη καθαρή κατσαρόλα ρίχνετε το Βούτυρο και το αφήνετε να λιώσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Step 3

Προσθέτετε το Κρεμμύδι, τα Καρότα, τα ήδη βρασμένα κομμάτια του χοιρινού Κρέατος και τα σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας συνεχώς και απαλά.

Step 4

Κατόπιν προσθέτετε τα Μπαχαρικά και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Σβήνετε με το Κρασί και ρίχνετε τον Ζωμό λαχανικών, την ψιλοκομμένη Ντομάτα και τον Πελτέ μαζί με λίγο καυτό νερό.

Step 5

Μετά από 15 λεπτά προσθέτετε και τις φέτες από τα Κολοκυθάκια και συνεχίζετε το μαγείρεμα έως ότου δέσει η σάλτσα και μείνει με το λάδι της.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *