Φλογέρες με Tέσσερα Τυριά

2019-03-18
  • Μερίδες : 10
  • Χρόνος Ψησίματος : 20m

Ingredients

  • ½ πακέτο φύλλο Kρούστας
  • 200 γρ. Bούτυρο (οποιοδήποτε soft)
  • 150 γρ. Mανούρι τριμμένο
  • 150 γρ. Φέτα τριμμένη
  • 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • 150 γρ. Κασέρι τριμμένο
  • 4 Αυγά χτυπημένα
  • Λίγο μαύρο Σουσάμι
  • 1 κ.σ. Δυόσμος
  • Αλάτι - Πιπέρι
  • Λίγο επιπλέον Βούτυρο για επάλειψη

Method

Step 1

Ρίχνετε όλα τα Τυριά σε μια λεκάνη, προσθέτετε τα Αυγά, το Αλατοπίπερο και τον Δυόσμο και τα ζυμώνετε καλά.

Step 2

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το Βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.

Step 3

Κόβετε το φύλλο Κρούστας σε τρία ίσα κομμάτια (ρολά) μήκους περίπου 8-12 εκατοστών.

Step 4

Ξεχωρίζετε τρία φύλλα, τα αλείφετε με Βούτυρο και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο.

Step 5

Στην μία άκρη τους βάζετε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση των Τυριών και τα τυλίγετε σε ρολό κλείνοντας προσεκτικά τις πλαϊνές πλευρές της φλογέρας, για να μη φύγει η γέμιση στο ψήσιμο.

Step 6

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα Κρούστας και η γέμιση.

Step 7

Αλείφετε την κάθε φλογέρα με λίγο λιωμένο Βούτυρο και πασπαλίζετε με μαύρο Σουσάμι.

Step 8

Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, που προηγουμένως θα έχετε αλείψει με βούτυρο, και ψήνετε στο φούρνο στους 170-180°C για 20 λεπτά περίπου.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Αλμυρή Τάρτα με Κρεμμύδια και Μπέικον

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Μανιταρόπιτα

  • Αλμυρή Κολοκυθόπιτα Χωρίς Φύλλο με Γιαούρτι

  • Ατομικά Πιτσάκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *