Τάρτα Λεμονιού

2019-05-02

Ingredients

  • Για τη ζύμη
  • 125 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 65 γρ. Άχνη Ζάχαρη
  • 250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 Αυγό
  • Για τη γέμιση
  • 250 ml Χυμός Λεμονιού
  • Ξύσμα από 4 Λεμόνια
  • 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κρόκους Αυγών
  • 4 Αυγά ολόκληρα
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • 170 γρ. Βούτυρο σε κυβάκια
  • Για τη διακόσμηση
  • 200 γρ. Φράουλες, Βατόμουρα ή άλλα φρούτα με έντονα χρώματα
  • Λίγη Άχνη Ζάχαρη

Method

Step 1

Τοποθετήστε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα γυάλινο βαζάκι κι ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, μέσα στο οποίο ρίχνετε το Χυμό και το Ξύσμα των Λεμονιών, τα Αυγά, τους κρόκους Αυγών, την κρυσταλλική Ζάχαρη, το Αλάτι και ανακατεύετε με αυγοδάρτη μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα που θα δημιουργηθεί.

Step 2

Προσθέτετε το Βούτυρο και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Θα σηκώσετε την κρέμα από τη φωτιά, δοκιμάζοντάς την με το να ρίξετε μια μικρή ποσότητά της σε ένα πιάτο. Αν δεν διαλυθεί και κρατήσει το σχήμα της, είναι έτοιμη.

Step 3

Περνάτε την κρέμα από το σουρωτήρι και την αφήνετε να πέσει μέσα στο γυάλινο βαζάκι. Όταν κρυώσει την αφήνετε στο ψυγείο. Μπορείτε να την διατηρήσετε για τουλάχιστον 1 εβδομάδα.

Step 4

Αρχίστε να ετοιμάζετε την ζύμη της τάρτας: Ρίχνετε όλα μαζί τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ξεκινάτε να ανακατεύετε με το εξάρτημα του γάντζου. Όταν το μείγμα αρχίσει να σχηματίζεται κάπως, σταματάτε το μίξερ και συνεχίζετε να ζυμώνετε για λίγο με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε ελάχιστο παγωμένο νερό. Μόλις ενωθούν τα υλικά, σταματάτε γιατί είναι έτοιμη. Αφήνετε τη ζύμη να "ξεκουραστεί" 10 λεπτά. Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα γιατί μετά θα σκληρύνει στο ψήσιμο.

Step 5

Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180ο C και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο σας. Τοποθετήστε πάνω του τη ζύμη και πιέστε την με τα χέρια σας για να ανοίξει. Τοποθετήστε από πάνω δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας και με τον πλάστη ανοίξτε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 3 χιλ. Την βάζετε σε ταρτιέρα και καλύπτετε με αυτή τη βάση και τα πλαϊνά της τοιχώματα. Κόβετε τη ζύμη που εξέχει τριγύρω. Την τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία και βάζετε την ταρτιέρα στο φούρνο. Ψήνετε για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά η ζύμη σας.

Step 6

Ξεφουρνίζετε τη βάση της τάρτας και μετά από λίγο την ξεφορμάρετε και την αφήνετε να κρυώσει τελείως. Τώρα μπορείτε να τη γεμίσετε με την κρέμα λεμονιού. Την διακοσμείτε με τα φρούτα, πασπαλίζετε με λίγη Άχνη Ζάχαρη και Καλή σας Όρεξη!

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

  • Κορμός Σοκολάτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *