Ρύζι με Αρακά

2020-07-14
  • Μερίδες : 4

Ingredients

  • 1/2 ματσάκι φρέσκος Άνηθος (ψιλοκομμένος)
  • 1/2 κιλό Αρακάς (καθαρισμένος φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • 250 γρ. φρέσκα Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. Βούτυρο
  • 1/2 κιλό Ρύζι Μπόνετ
  • 1/2 Κύβος Λαχανικών
  • Αλάτι / Πιπέρι

Method

Step 1

Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το Βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και σωτάρετε τα Κρεμμυδάκια για 4-5 λεπτά περίπου.

Step 2

Προσθέτετε τον Αρακά μαζί με νερό (η αναλογία είναι 2,5 φλιτζάνια Νερό για κάθε φλιτζάνι Αρακά) και τα αφήνετε να βράσουν για λίγο.

Step 3

Κατόπιν, προσθέτετε το Ρύζι, τον Άνηθο, Αλάτι, Πιπέρι και τον μισό Κύβο Λαχανικών. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν για άλλα 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους.

Step 4

Εάν αντί για Βούτυρο χρησιμοποιήσετε Μαργαρίνη ή κάποιο άλλο φυτικό προϊόν, τότε το φαγητό σας γίνεται νηστίσιμο!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

  • Χριστουγεννιάτικο Χοιρινό Ρολό στο Φούρνο

  • Ψαρομπιφτέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *