Ρεβύθια Σούπα με Σκόρδο και Κύμινο

2019-03-16
  • Μερίδες : 4

Ingredients

  • 500γρ. Ρεβύθια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό Κρεμμύδι κομένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. Μαγειρική Σόδα
  • 1 κ.σ. Αλεύρι ή Corn Flour
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • χυμός από 1 Λεμόνι
  • 1 ποτηράκι λευκό Κρασί
  • Λίγο Κύμινο
  • Αλάτι / Πιπέρι

Method

Step 1

Αφήστε τα Ρεβύθια σε ένα μπωλ σκεπασμένα με νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την άλλη μέρα τα στραγγίζετε, προσθέτετε την Μαγειρική Σόδα, ανακατεύετε και τα αφήνετε για μια ώρα. Με αυτό τον τρόπο μαγειρεύονται γρηγορότερα και γίνονται πιο μαλακά. Κατόπιν, τα πλένετε πολύ καλά για να φύγει όλη η Σόδα.

Step 2

Βάζετε τα Ρεβύθια σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζετε με αρκετό νερό και τα βράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει ο βρασμός αφαιρέστε τους αφρούς και αφήστε τα να βράσουν για 20 λεπτά. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα και τα στραγγίζετε καλά.

Step 3

Σε μία άλλη κατσαρόλα σωτάρετε στο Ελαιόλαδο το Κρεμμύδι και το Σκόρδο για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μετά, ρίχνετε μέσα και τα Ρεβύθια και τα σωτάρετε κι αυτά για λίγα λεπτά. Τέλος, σβήνετε με το Κρασί.

Step 4

Προσθέτετε νερό έτσι ώστε να σκεπαστούν όλα τα Ρεβύθια, και ρίχνετε το Αλάτι, το Πιπέρι και το Κύμινο. Τα αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μία με μιάμιση ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.

Step 5

Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά, ρίχνετε μέσα το Αλεύρι (ή το Corn Flour) το οποίο θα έχετε προηγουμένως διαλύσει πολύ καλά στο χυμό του Λεμονιού και ανακατεύετε αμέσως και καλά για λίγα λεπτά για να μην δημιουργηθούν βολάκια. Τα αφήνετε να πάρουν άλλη μία βράση και είναι έτοιμα!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

  • Σοφρίτο

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *