Μοσχάρι Λεμονάτο με Μουστάρδα

2020-02-26

Ingredients

  • 1 κιλό Μοσχάρι νουά
  • 2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κλωνάρι Σέλινο
  • 1 ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα Δάφνης
  • Λίγο Μπαχάρι
  • 1 φλιτζάνι Λευκό Κρασί
  • Χυμός 2 Λεμονιών
  • 1 κ.γ. Μουστάρδα απαλή
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & Πιπέρι

Method

Step 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το Ελαιόλαδο με λίγο Νερό και μόλις βράσει προσθέτετε το Μοσχάρι και το ροδίζετε απ΄ όλες τις μεριές. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνετε το ψιλοκομμένο Κρεμμύδι και σωτάρετε μέχρι να μαραθεί.

Step 2

Σβήνετε με το Κρασί και προσθέτετε 2 ποτήρια Νερό. Αφήνετε το Κρέας να πάρει μία βράση και προσθέτετε το Μπαχάρι, το Αλάτι, το Πιπέρι, το Σέλινο, τα φύλλα Δάφνης και τις ροδέλες του Καρότου.

Step 3

Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει αρκετά το Κρέας. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, παίρνετε ένα φλιτζάνι από το ζουμί του και το βάζετε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό των Λεμονιών και τη Μουστάρδα. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τη σάλτσα που θα δημιουργηθεί στην κατσαρόλα με το φαγητό.

Step 4

Αφήνετε το φαγητό να πάρει μία βράση σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα με πουρέ πατάτας ή ρύζι. Καλή σας όρεξη!

Recipe Type: ,
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *