Πανεύκολη Τυρόπιτα με Σφολιάτα

2018-07-29

Ingredients

  • 1 πακέτο Σφολιάτα (2 φύλλα)
  • 400 γρ. Φέτα
  • 5 μεγάλα Αυγά
  • λίγο Γάλα

Method

Step 1

Αφήνετε τη Σφολιάτα να ξεπαγώσει για περίπου 15'. 

Step 2

Λαδώνετε ένα ορθογώνιο ταψί  και απλώνετε το ένα φύλλο.

Step 3

Σ'ένα μπολ χτυπάτε τα 4 Αυγά, θρυμματίζετε το Τυρί, ρίχνετε μέσα και λίγο Γάλα και ανακατεύετε.

Step 4

Ρίχνετε όλο το μείγμα πάνω στο φύλλο, αφήνοντας όμως κενό γύρω-γύρω στις άκρες του φύλλου. Από πάνω βάζετε το άλλο φύλλο και πατάτε γύρω γύρω τις άκρες μ'ένα πιρούνι.

Step 5

Χαράζετε το πάνω φύλλο μ'ένα μαχαίρι και αλείφετε όλη την επιφάνεια με το τελευταίο Αυγό.

Step 6

Ψήνετε στους 180°C για περίπου 25΄-30', μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Χριστόψωμο

  • Αλμυρή Τάρτα με Κρεμμύδια και Μπέικον

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Σάλτσα Βελουτέ

  • Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.