Παγωτό Γιαούρτι (χωρίς παγωτομηχανή)

2019-08-06

Ingredients

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού Γάλα φρέσκο πλήρες
  • 600γρ. Γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Νερό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Θυμαρίσιο Μέλι (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα) ή όποιο Ξηρό Καρπό προτιμάτε (προαιρετικά)

Method

Step 1

Ξεκινήστε φτιάχνοντας το Σιρόπι. Βάζετε τη Ζάχαρη και το Νερό μαζί σε μία κατσαρόλα. Ανακατεύετε και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε, αν θέλετε, το Μέλι και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί ένα Σιρόπι. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Βράζετε λίγο το Γάλα σε μία κατσαρόλα και το αφήνετε και αυτό να κρυώσει.

Step 2

Βάζετε σε ένα μπωλ το Γιαούρτι και ρίχνετε μέσα το Γάλα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με σύρμα για να διαλυθεί. Προσθέτετε και το κρύο πλέον Σιρόπι και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μπωλ με μία μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.

Step 3

Όταν σφίξει, το βγάζετε από την κατάψυξη και το χτυπάτε με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που δημιουργούνται από την ψύξη. Ξαναπαγώνετε το μείγμα και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα μέχρι να αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτετε, αν θέλετε, τα Φιστίκια και ανακατεύετε καλά να πάνε παντού. Γαρνίρετε το παγωτό με Μέλι και Φιστίκια Αιγίνης (ή άλλο Ξηρό Καρπό της αρεσκείας σας).

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

  • Κορμός Σοκολάτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *