Μπισκότα Βουτύρου

2018-03-22

Ingredients

  • 250γρ. Βούτυρο τύπου Κερκύρας
  • 4 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κοφτή Σκόνη Βανίλιας
  • 250 γρ. Αλεύρι
  • 60 γρ. Σοκολάτα Γάλακτος (προαιρετικά)
  • Λίγο Αλάτι

Method

Step 1

Χτυπάτε σε ένα μπολ το Βούτυρο με τη Ζάχαρη για να αφρατέψει η ζύμη και να πάρει όγκο.

Step 2

Προσθέτετε τη Βανίλια και κατόπιν ρίχνετε το Αλεύρι κοσκινισμένο και το Αλάτι και ζυμώνετε για να δημιουργηθεί μια σφιχτή και απαλή ζύμη.

Step 3

Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ και φτιάχνετε στρογγυλά μπισκότα τα οποία τοποθετείτε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνετε στο κέντρο του φούρνου στους 200ο C για 10-15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.

Step 4

Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί για 2-3 λεπτά και τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Τώρα αν θέλετε ρίχνετε με ένα κουταλάκι από πάνω λίγη Σοκολάτα δημιουργώντας σχέδια.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

  • Κορμός Σοκολάτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *