Μπακαλιάρος με Σκορδαλιά από Καρύδια και Ψωμί

2019-03-20
  • Μερίδες : 5
  • Χρόνος Προετ. : 30m
  • Έτοιμο σε : 40m

Ingredients

  • Υλικά για τον Μπακαλιάρο και το κουρκούτι
  • 800γρ. Μπακαλιάρος (χωρίς κόκκαλα και δέρμα)
  • 500γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2κ.γ. Baking Powder
  • 250γρ. Σόδα (αναψυκτικό)
  • 330ml. Μπύρα ξανθιά
  • 2κ.γ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • Επιπλέον Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) για το πασπάλισμα του Μπακαλιάρου
  • Υλικά για τη Σκορδαλιά
  • 4-6 σκελίδες Σκόρδο
  • ½ φλ. χοντροκομμένα Καρύδια
  • 3 φλ. μπαγιάτικο Ψωμί (μόνο ψίχα)
  • 1 φλ. Ελαιόλαδο
  • 2-4 κ.σ. Ξίδι
  • Αλάτι

Method

Step 1

Εάν έχετε αγοράσει παστό Μπακαλιάρο τον ξαλμυρίζετε βάζοντάς τον σε ένα μπολ με νερό τόσο ώστε να τον καλύπτει και ρίχνετε μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι. Αλλάζετε κάθε 3 ώρες το νερό. Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνετε για 1 μέρα.

Step 2

Σε ένα μπολ βάζετε Αλεύρι με λίγο Αλάτι και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Κόβετε το Μπακαλιάρο σε μερίδες και τις ρίχνετε μέσα στο αλεύρι πασπαλίζοντάς τες πολύ καλά ώστε να καλυφθούν τελείως με το Αλεύρι. Μόλις τις ετοιμάσετε τις αφήνετε στην άκρη.

Step 3

Αρχίζετε να ετοιμάζετε το κουρκούτι. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ (τα 500γρ.) Αλεύρι, το Baking Powder, τη Σόδα, τη Μπύρα, τη Ζάχαρη και Αλάτι και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Step 4

Βουτάτε τα φιλέτα του Μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι και τα καλύπτετε τελείως με αυτό.

Step 5

Βάζετε σε μια κατσαρόλα αρκετό Ηλιέλαιο, το ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί αρκετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο προς δυνατό.

Step 6

Τηγανίζετε το Μπακαλιάρο για 5-6 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το κουρκούτι και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Step 7

Μόλις ετοιμαστούν τα φιλέτα τα αφαιρείτε από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε μια πιατέλα στην οποία προηγουμένως έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα λάδια.

Step 8

Εκτέλεση Σκορδαλιάς

Step 9

Μουσκεύετε το Ψωμί σε ένα μπόλ με νερό για 10 λεπτά. Στίβετε το ψωμί και το θρυμματίζετε με τα χέρια σας.

Step 10

Σε ένα γουδί η πολυμίξερ χτυπάτε το Αλάτι,το Σκόρδο και τα Καρύδια πολύ καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά.

Step 11

Προσθέτετε το Ψωμί, το Ελαιόλαδο και το Ξίδι και ξαναχτυπάτε μέχρι η σκορδαλιά να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Step 12

Την δοκιμάζετε και προσθέτετε, αν χρειαστεί, έξτρα Ελαιόλαδο, Ξίδι, Αλάτι ή και λίγο νερό αν σας φαίνεται παχύρευστη. Καλή σας Όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Ψαρομπιφτέκια

  • Σάλτσα Βελουτέ

  • Σάλτσα Ολαντέζ (Hollandaise)

  • Σάλτσα Μπεσαμέλ

  • Χταπόδι με Κοφτό Μακαρονάκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *