Μήλα Ψητά στο Φούρνο

2019-04-05
  • Χρόνος Ψησίματος : 60m

Ingredients

  • 8 Μήλα κόκκινα ή Φιρίκια ή άλλου είδους
  • 8 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κούπα Λικέρ (όποια γεύση προτιμάτε)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ Κονιάκ
  • 1/2 κούπα Καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. Κανέλα
  • 1 κούπα Φυτική Κρέμα Ζαχαροπλαστικής

Method

Step 1

Καθαρίζετε τα Μήλα από τη φλούδα τους και με το ειδικό εργαλείο ανοίγετε μία τρύπα στη μέση βγάζοντας τα κουκούτσια τους. Τοποθετείτε τα Μήλα σε ένα ταψάκι και ρίχνετε από πάνω τους το Λικέρ.

Step 2

Ανακατεύετε τη Ζάχαρη, τα Καρύδια και την Κανέλα και με ένα κουταλάκι γεμίζετε τις τρύπες των Μήλων. Τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.

Step 3

Πριν τα βγάλετε, τα ραντίζετε με ένα φλιτζανάκι του καφέ Κονιάκ και αφού κρυώσουν, χτυπάτε τη Φυτική Κρέμα να γίνει σαντιγί. Την αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο, γαρνίρετε τα Μήλα και σερβίρετε.

Step 4

Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και κυδώνια ή αχλάδια. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα κόβετε σε ροδέλες και ρίχνετε το καρύδι, όταν γαρνίρετε τη σαντιγί. Η συνταγή μπορεί να γίνει και χωρίς τη σαντιγί.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

  • Κορμός Σοκολάτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *