Καζάν Ντιμπι

2016-11-11

Ingredients

  • 1 1/2 λίτρο Γάλα Βουβαλίσιο
  • 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού Άχνη Ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας Ανθόνερο
  • 2 1/2 κουταλιές του γλυκού Κανέλα
  • 2 Βανίλιες
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού Ρυζάλευρο
  • 3 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
  • Άχνη Ζάχαρη (για το πασπάλισμα του ταψιού)

Method

Step 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την άχνη ζάχαρη, το ρυζάλευρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το ρυζάλευρο

Step 2

Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά για να βράσουν τα υλικά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια, για να μην μας κολλήσει, μέχρι να πήξει

Step 3

Αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, προσθέτουμε το μείγμα το οποίο πρέπει να απλωθεί πολύ καλά

Step 4

Το βάζουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς, στο κάτω μέρος του φούρνου, για 25-30 λεπτά για να γίνει αισθητή η μυρωδιά της καραμέλας

Step 5

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει

Step 6

Το κόβουμε σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρουμε ανάποδα, δηλαδή το σκούρο χρώμα από πάνω. Ραντίζουμε με το ανθόνερο και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Step 7

Υ.Γ.1: Προσοχή να μην καεί πολύ η κρέμα γιατί μετά πικρίζει. Πρέπει να πάρει ένα ωραίο ανοιχτό καφέ σαν το χρώμα της κανέλας

Step 8

Υ.Γ.2: Το βουβαλίσιο γάλα θα του δώσει μια απίστευτη υφή. Μπορείτε να το κάνετε και με αγελαδινό, όμως δεν θα έχετε Καζάν Ντιμπι αλλά μια ωραία κρέμα!

Recipe Type:
Average Member Rating

(4.5 / 5)

4.5 5 14
Rate this recipe

14 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Κρεμ Μπρουλέ

  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

Comments (4)

  1. posted by Μελίνα on 10 Δεκεμβρίου, 2016

    Αγαπημένο γλυκό!!Θα το κανω σίγουρα έτσι εύκολο που το παρουσιαζεται

  2. posted by Lefteris Hamalidis on 10 Δεκεμβρίου, 2016

    σουπερρρρρρρ καλες γιορτες

  3. posted by Όλγα Θεοδωριδου on 11 Δεκεμβρίου, 2016

    Αγαπημένο γλυκό!!!
    Μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια που το έφτιαχνε συχνα η μαμά μου, που δεν την έχω πια…

  4. posted by Αναστασία Κοβούσογλου on 11 Δεκεμβρίου, 2016

    Αγαπημένη συνταγή και πολύ εύκολη!! Θα την τιμήσω σίγουρα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *