Γρήγορο και Εύκολο Ζελέ Σοκολάτας

2019-06-18
  • Μερίδες : 6

Ingredients

  • 10 γρ. Ζελατίνη (φύλλα)
  • 1 λίτρο Γάλα
  • 4 - 5 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Κακάο κοσκινισμένο
  • 125 γρ. μπίτερ Κουβερτούρα (σπασμένη σε κομματάκια)

Method

Step 1

Μουλιάζετε τα φύλλα της Ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά. Κατόπιν, βάζετε σε μια κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ζεσταίνετε πολύ καλά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η Κουβερτούρα.

Step 2

'Οταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, πριν αρχίσει να βράζει, το αποσύρετε από τη φωτιά. Στύβετε τη Ζελατίνη, τη ρίχνετε κι αυτή στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί.

Step 3

Αφήνετε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, για περίπου 20 λεπτά. Για να κρυώσει πιο γρήγορα, μπορείτε να το αδειάσετε σε άλλο σκεύος και για να μην πιάσει κρούστα σκεπάστε το με μία μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του.

Step 4

Πριν αρχίσει να πήζει, αδειάζετε το ζελέ σε φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον 5 ώρες. Βουτήξτε στιγμιαία τη φόρμα σε καυτό νερό και αναποδογυρίστε τη σε μια πιατέλα για να το ξεφορμάρετε ευκολότερα.

Step 5

Tip: Για ακόμα πιο εύκολο ξεφορμάρισμα, αλείψτε το εσωερικό της φόρμας με πολύ λίγο Σπορέλαιο, προτού ρίξετε μέσα της το μείγμα του ζελέ.

Recipe Type:
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Red Velvet Cake

  • Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

  • Κορμός Σοκολάτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *