Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

2022-10-14

Ingredients

  • 500 γρ. Σπαγγέττι
  • 1 κιλό Αχιβάδες ή Μύδια ή Γυαλιστερές ή Κυδώνια (με το κέλυφος)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού Λευκό Κρασί
  • 3 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. ξύσμα Λεμονιού
  • Μισή μικρή καυτερή Πιπεριά ή μισό κ.γ. Μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Method

Step 1

Αφήστε τα Όστρακα σε ένα μπωλ με νερό για να φύγει η άμμος από μέσα τους, για αρκετές ώρες. Κατόπιν, τα ξεπλένετε αρκετές φορές και τα στραγγίζετε καλά.

Step 2

Βράζετε τα Σπαγγέττι σε μπόλικο νερό (ρίχνετε το Αλάτι όταν έχει αρχίσει ο βρασμός). Αν θέλετε να γίνουν al dente αφήστε τα να βράσουν 1' λιγότερο από όσο σας προτείνει η συσκευασία τους.

Step 3

Σε ένα αρκετά μεγάλο και βαθύ τηγάνι, τόσο όσο να χωρέσουν τα Ζυμαρικά, ζεσταίνετε το Ελαιόλαδο και σοτάρετε για πολύ λίγο το Σκόρδο με την Πιπεριά ή το Μπούκοβο σε χαμηλή φωτιά. Πριν πάρουν χρώμα προσθέτετε το Κρασί και τα αφήνετε περίπου 2 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Step 4

Στη συνέχεια, προσθέτετε και τα Όστρακα κι ανακατεύετε συχνά περιμένοντας να ανοίξουν όλα. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάτε. Προσθέτετε το Αλάτι, το Πιπέρι και το Μαϊντανό.

Step 5

Στραγγίζετε τα Σπαγγέττι και τα ρίχνετε μέσα στα Όστρακα. Ανακατεύετε 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, αποσύρετε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας και πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού. Είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

  • Σοφρίτο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *