Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)
2022-10-14- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 500 γρ. Σπαγγέττι
- 1 κιλό Αχιβάδες ή Μύδια ή Γυαλιστερές ή Κυδώνια (με το κέλυφος)
- 1 φλιτζάνι τσαγιού Λευκό Κρασί
- 3 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. ξύσμα Λεμονιού
- Μισή μικρή καυτερή Πιπεριά ή μισό κ.γ. Μπούκοβο (προαιρετικά)
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
- Αλάτι & φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Method
Step 1
Αφήστε τα Όστρακα σε ένα μπωλ με νερό για να φύγει η άμμος από μέσα τους, για αρκετές ώρες. Κατόπιν, τα ξεπλένετε αρκετές φορές και τα στραγγίζετε καλά.
Step 2
Βράζετε τα Σπαγγέττι σε μπόλικο νερό (ρίχνετε το Αλάτι όταν έχει αρχίσει ο βρασμός). Αν θέλετε να γίνουν al dente αφήστε τα να βράσουν 1' λιγότερο από όσο σας προτείνει η συσκευασία τους.
Step 3
Σε ένα αρκετά μεγάλο και βαθύ τηγάνι, τόσο όσο να χωρέσουν τα Ζυμαρικά, ζεσταίνετε το Ελαιόλαδο και σοτάρετε για πολύ λίγο το Σκόρδο με την Πιπεριά ή το Μπούκοβο σε χαμηλή φωτιά. Πριν πάρουν χρώμα προσθέτετε το Κρασί και τα αφήνετε περίπου 2 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Step 4
Στη συνέχεια, προσθέτετε και τα Όστρακα κι ανακατεύετε συχνά περιμένοντας να ανοίξουν όλα. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάτε. Προσθέτετε το Αλάτι, το Πιπέρι και το Μαϊντανό.
Step 5
Στραγγίζετε τα Σπαγγέττι και τα ρίχνετε μέσα στα Όστρακα. Ανακατεύετε 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, αποσύρετε το τηγάνι από το μάτι της κουζίνας και πασπαλίζετε με το ξύσμα λεμονιού. Είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe