Panettone με Σοκολάτα

2022-12-23

Ingredients

  • 550γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30γρ. ζεστό Γάλα
  • 40γρ. ξηρή Μαγιά
  • 100γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 Βανίλια
  • Ξύσμα από 1 Λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 Πορτοκάλι
  • 5 Αυγά
  • 20γρ. Ρούμι
  • 130γρ. Σταφίδες (ξανθές και μαύρες)
  • 80γρ. Αποξηραμένα Φρούτα (της αρεσκείας σας)
  • 150γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 120γρ. Σοκολάτα Γάλακτος
  • 80γρ. Φουντούκια ή Καρύδια χοντροκομμένα
  • Αλάτι

Method

Step 1

Ξεκινάτε αναμιγνύοντας σε ένα μπωλ το ζεστό Γάλα με τη Μαγιά. Κατόπιν αφήνετε το μίγμα στην άκρη, να φουσκώσει.

Step 2

Στη συνέχεια ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την Ζάχαρη, το Βούτυρο και τη Βανίλια και τα χτυπάτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτετε το ξύσμα Πορτοκαλιού και Λεμονιού και χτυπάτε λίγο ακόμα.

Step 3

Κατόπιν χτυπάτε ελαφρά τα Αυγά και στη συνέχεια τα προσθέτετε σταδιακά στον κάδο του μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.

Step 4

Ρίχνετε το Αλεύρι σε ένα μπωλ με μία πρέζα Αλάτι, ανακατεύετε και προσθέτετε τη διαλυμένη Μαγιά. Μετά, προσθέτετε το μίγμα που έχετε κρατήσει στον κάδο του μίξερ. Ζυμώνετε καλά μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη.

Step 5

Σκεπάζετε με μία πετσέτα τη ζύμη στο μπωλ και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Step 6

Αλευρώνετε λίγο μία επιφάνεια και ζυμώνετε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.

Step 7

Ξαναβάζετε τη ζύμη στο μπωλ και την καλύπτετε με μία μεμβράνη. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 ώρες.

Step 8

Βράζετε τις Σταφίδες με το Ρούμι σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.

Step 9

Αφού έχει περάσει το δίωρο που χρειαζόταν η ζύμη για να είναι έτοιμη, την ξαναζυμώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 5 λεπτά περίπου και σταδιακά βάζετε μέσα τις Σταφίδες, τα Αποξηραμένα Φρούτα και τα κομματάκια της Κουβερτούρας.

Step 10

Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, την τοποθετείτε σε μία φόρμα και αφήνετε να ξαναφουσκώσει για 1 ώρα.

Step 11

Στη συνέχεια προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC και την αφήνετε να ψηθεί για 40-50 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα έντονο χρυσαφί χρώμα.

Step 12

Τέλος, λιώνετε την Σοκολάτα Γάλακτος σε μπεν-μαρί, ρίχνετε μέσα και τα Φουντούκια ή τα Καρύδια και περιχύνετε το Panettone. Kαλή σας απόλαυση και Χρόνια Πολλά!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Κρεμ Μπρουλέ

  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *