Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

2023-07-25

Ingredients

  • 3 κ.σ. Bούτυρο
  • 2 κ.σ. Αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια Φρέσκο Γάλα (πλήρες)
  • 3 φλιτζάνια Νερό
  • 350ml Γάλα Εβαπορέ
  • 450γρ. Πένες ή Κοφτό ή Κοραλάκι ή Σέλινο
  • ¼ κ.γ. Μουστάρδα
  • ½ κ.γ. Σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 230γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  • 500γρ. Τσένταρ τριμμένο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι (καλύτερα φρεσκοτριμμένο)

Method

Step 1

Αρχικά, λιώνετε το Βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε το Αλεύρι και τη Μουστάρδα και ανακατεύετε με το σύρμα για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.

Step 2

Συνεχίζετε το ανακάτεμα, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα, ενώ ταυτόχρονα προσθέτετε το Νερό, το Φρέσκο Γάλα και το Εβαπορέ. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν προσθέτετε τα υγρά. Πρέπει να το κάνετε πολύ σιγά και να σταματάτε κάθε λίγο, περιμένοντάς τα να ενσωματωθούν στο μείγμα, χωρίς όμως να σταματήσετε καθόλου να χτυπάτε με το σύρμα.

Step 3

Αφού ομογενοποιηθούν όλα τα υγρά, ρίχνετε στην κατσαρόλα τα Ζυμαρικά και το τριμμένο Σκόρδο και δυναμώνετε τη θερμοκρασία στο υψηλό. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και ανακατεύετε κάθε τόσο για να μην κολλήσουν.

Step 4

Μόλις ολοκληρωθεί λοιπόν η βράση, χαμηλώνετε ξανά τη θερμοκρασία στο μέτριο και τα αφήνετε στη φωτιά, ανακατεύοντάς τα κάθε τόσο για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνουν al dente.

Step 5

Αμέσως μετά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και προσθέτετε σταδιακά τα τυριά σε τρεις δόσεις. Κάθε φορά που προσθέτετε μια δόση τυριού, ανακατεύετε καλά, φροντίζοντας να λιώσει αρκετά πριν προσθέσετε την επόμενη.

Step 6

Σερβίρονται και τρώγονται ζεστά! Μπορείτε εάν θέλετε να τα πασπαλίσετε με ψιλοκομμένο μπέικον. Καλή σας όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

  • Ψάρι Σαβόρο

  • Σοφρίτο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *