Lava cake (Λάβα Κέικ)
2023-02-11- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
- Μερίδες : 4
Ingredients
- 1 φλιτζάνι Βούτυρο (ανάλατο)
- 100 γρ. μαύρη Σοκολάτα
- 2 Αυγά
- 1 Κρόκο Αυγού
- 3 κ.σ. Ζάχαρη
- 3 κ.σ. Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 2 κ.γ. Κακάο σκόνη
- 1/3 κ.γ. Αλάτι
- Άχνη Ζάχαρη για πασπάλισμα
- Λίγο επιπλέον Κακάο σκόνη (για να πασπαλίσετε τα φορμάκια)
- Λίγο επιπλέον Βούτυρο (για να βουτυρώσετε τα φορμάκια)
Method
Step 1
Αρχικά, λιώνετε το Βούτυρο και τη Σοκολάτα σε ένα μπεν-μαρί και τα ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 1-2΄ .
Step 2
Σε μια λεκανίτσα ή ένα μεγάλο μπωλ, χτυπάτε μαζί τα Αυγά, τον Κρόκο Αυγού και τη Ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν και να διαλυθεί εντελώς η Ζάχαρη (περίπου 3΄- 4΄ ). Ξεκινήστε να ανακατεύετε σιγά – σιγά το μείγμα Σοκολάτας-Βούτυρου με το μείγμα των Αυγών-Ζάχαρης, μέχρι να ενωθούν τελείως. Στο ίδιο μπολ προσθέτετε κοσκινίζοντας το Αλεύρι, το Κακάο και το Αλάτι. Με απαλές κινήσεις ανακατεύετε με μια σπάτουλα ή μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Step 3
Βουτυρώνετε τέσσερα ατομικά φορμάκια (αν βρείτε και σε σχήμα καρδιάς θα γίνουν τα κεκάκια ακόμα πιο γιορτινά) και πασπαλίζετε πολύ καλά με σκόνη Κακάο τα εσωτερικά τους τοιχώματα. Ισομοιράζετε το μείγμα Σοκολάτας στα φορμάκια και τα χτυπάτε με μία ελαφριά κίνηση πάνω στο τραπέζι για να φύγει ο εσωτερικός αέρας που ίσως έχει παγιδευτεί. Τα αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
Step 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210οC. Τοποθετείτε τα φορμάκια σε ένα ταψί με ψηλά τοιχώματα και προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθεί το μισό τους ύψος. Ψήνετε για 15΄ τα κεκάκια και αφού τα αφήσετε 1-2΄ στα φορμάκια εκτός φούρνου, τα ξεφορμάρετε σε πιατάκια και τα πασπαλίζετε με Άχνη Ζάχαρη.
Step 5
Συνοδεύετε τα μικρά σας ηφαίστεια με φρούτα ή παγωτό της αρεσκείας σας. Καλή σας απόλαυση!
Average Member Rating
(5 / 5)
2 people rated this recipe