Banoffee (Μπανόφι)
2019-09-09- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
- Μερίδες : 4
Ingredients
- 250 γρ. Mπισκότα τύπου Digestive (ή όποια άλλα θέλετε) θρυμματισμένα
- 230 γρ. Bούτυρο
- 100 γρ. Zάχαρη
- 400 γρ. Zαχαρούχο Γάλα
- 3 Μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
- 500 ml Κρέμα Γάλακτος
- 2 κ.σ. Άχνη Ζάχαρη
- 1 κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας
- Νιφάδες Σοκολάτας
Method
Step 1
Λιώνετε τα 110 γρ. από το Βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και κατόπιν προσθέτετε τα θρυμματισμένα Μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Step 2
Στρώνετε το μείγμα των Μπισκότων σε μία βαθιά φόρμα με αποσπώμενη βάση (περίπου 22 εκ.), όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται, πιέζοντας την επιφάνειά του ελαφρώς με τα χέρια ή με μία σπάτουλα. Το βάζετε στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει.
Step 3
Λιώνετε τα υπόλοιπα 120 γρ. του Βούτυρου μαζί με τη Ζάχαρη, σε μια κατσαρολίτσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Όταν λιώσει εντελώς η Ζάχαρη, προσθέτετε το Ζαχαρούχο Γάλα και τα σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα το στρώνετε πάνω στην κρύα βάση των Μπισκότων και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και να γίνει πολύ σταθερό.
Step 4
Ξεκινήστε να φτιάχνετε την Σαντιγύ. Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε την Κρέμα Γάλακτος, την Άχνη Ζάχαρη και το Εκχύλισμα Βανίλιας και χτυπάτε μέχρι να πήξει η κρέμα και να δημιουργηθεί μία σφιχτή Σαντιγύ.
Step 5
Στρώνετε πάνω στη βάση των Μπισκότων ένα στρώμα ροδέλες Μπανάνας και από πάνω τους απλώνετε μια στρώση Σαντιγύ. Πασπαλίζετε με Νιφάδες Σοκολάτας και το γλυκό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Average Member Rating
(3 / 5)
2 people rated this recipe