Ψαρόσουπα με Λαδολέμονο
2017-03-04Ingredients
- 1 μεγάλο Ψάρι (κατάλληλο για σούπα)
- 1 ξερό Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα Κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- 3 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 2 ρίζες Σέλινο κομμένες σε κυβάκια (προαιρετικά)
- 6 κλωνάρια Σέλινο ψιλοκομμένο
- 2-3 μεγάλες Πατάτες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
- χυμό μισού Λεμονιού
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό Ρύζι (γλασέ ή καρολίνα)
- Αλάτι / Πιπέρι
Method
Step 1
Αφού καθαρίσετε πολύ καλά το ψάρι, απο λέπια και εντεράκια, το αλατοπιπερώνετε και το βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, σε μία κατσαρόλα όπου το νερό απλά θα το καλύπτει
Step 2
Όταν είναι έτοιμο το ψάρι ρίχνετε το μισό λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μαζί με τα λαχανικά για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά
Step 3
Σε ένα μπωλ ανακατεύετε πολύ καλά το υπόλοιπο λάδι και το χυμό λεμονιού
Step 4
Κατόπιν στα τσιγαρισμένα λαχανικά προσθέτετε το ζωμό από το ψάρι που βράσατε, το ρύζι, το λαδολέμονο, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να βράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου (μέχρι να έχουν μαλακώσει αρκετά τα καρότα).
Step 5
Είστε έτοιμοι!
Average Member Rating
(5 / 5)
4 people rated this recipe