Χωριάτικη Σπανακοτυρόπιτα

2017-03-02

Ingredients

  • 1 πακέτο Φύλλο για πίτες (χωριάτικο)
  • 750 γρ. Σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 700 γρ. τρίμμα Φέτας
  • 1 κούπα τριμμένο REGGATO
  • 2 Aυγά
  • 3 φρέσκα Κρεμμυδάκια
  • 1 μικρό ξερό Κρεμμύδι
  • 3 Πράσα
  • 3-4 κλαράκια Ανηθο
  • Βούτυρο / Ελαιόλαδο
  • Αλάτι / Πιπέρι

Method

Step 1

Ξεπαγώνετε το Φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες

Step 2

Πλένετε πολύ καλά το Σπανάκι, αν είναι φρέσκο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν αρκεί απλό ξέπλυμα στη βρύση. Το αφήνουμε σε λεκάνη με νερό και αλλάζουμε το νερό τουλάχιστον 3 φορές!

Step 3

Ψιλοκόβετε τον Άνηθο, τα Κρεμμυδάκια, το ξερό Κρεμμύδι και τα Πράσα και τα τσιγαρίζετε για πολύ λίγο σε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σε μια μεγάλη κατσαρόλα

Step 4

Κατόπιν ρίχνετε και το Σπανάκι και το τσιγαρίζετε λίγο κι αυτό

Step 5

Μόλις τσιγαριστεί, το βάζετε στο σουρωτήρι ώστε να στραγγίξει το λάδι και το αφήνετε να κρυώσει

Step 6

Χτυπάτε πολύ καλά τα Αυγά και προσθέτετε Αλάτι και Πιπέρι. Τα ανακατεύετε πολύ καλά με όλα τα υπόλοιπα υλικά (Σπανάκι, τρίμμα Φέτας και REGGATO) ώστε να γίνουν ένα μίγμα

Step 7

Τοποθετείτε το πρώτο Φύλλο σε ένα μεγάλο πυρέξ έτσι ώστε να διπλωθεί στα δύο – το μισό έξω και το μισό μέσα - και το αλείφετε ελαφρά με λίγο Βούτυρο και λίγο Λάδι για να γίνει πιο νόστιμο και τραγανό. Ύστερα απλώνετε μέρος της γέμισης σε όλο το μήκος και πλάτος του μέσα φύλλου και σκεπάζετε με την πλευρά του που είναι έξω.

Step 8

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα Φύλλα εκτός από ένα, που το τοποθετείτε μόνο του, διπλό πάνω-πάνω. Το αλείφετε κι αυτό με λίγο Βούτυρο και περίπου 4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο

Step 9

Κόβετε βαθιά την σπανακοτυρόπιτα σε κομμάτια – και όχι απλώς την χαράσσετε – για να βγάλει όλα τα υγρά της κατά τη διάρκεια του ψησίματος και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στην πάνω – κάτω αντίσταση, στους 180ο C για 45 λεπτά περίπου (αναλόγως τον φούρνο)

Step 10

Για να είστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί θα πρέπει να έχει ροδοκοκκινίσει από πάνω. Μόλις ψηθεί, την βγάζετε από το φούρνο και δεν τη σκεπάζετε καθόλου γιατί θα χαλάσει το φύλλο. Καλή σας όρεξη!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Αλμυρή Τάρτα με Κρεμμύδια και Μπέικον

  • Τάρτα με Μπέικον και Τυριά

  • Αρνάκι Πικάντικο με Λαχανικά και Σάλτσα Μελιού

  • Ομελέτα με Σπανάκι και Φέτα

  • Μανιταρόσουπα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *