Χριστουγεννιάτικα Τρουφάκια με Σοκολάτα

2020-11-20

Ingredients

  • 400γρ. Ζαχαρούχο Γάλα
  • 30γρ. Κακάο
  • 1κ.σ. Βούτυρο
  • Τρούφα (σε ό,τι χρώμα θέλετε) ή Κουβερτούρα τριμμένη ή Κακάο ή Ινδοκάρυδο ή Ξηροί Καρποί (για επικάλυψη)

Method

Step 1

Ρίχνετε το Γάλα, το Κακάο και το Βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Step 2

Ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα και να μην κολάει στον πάτο.

Step 3

Κατόπιν, αδειάζετε το μείγμα σ'ένα μπωλ και το αφήνετε να κρυώσει μέχρι να σφίξει λίγο.

Step 4

Για την επικάλυψη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όσα υλικά θέλετε, τα οποία θα βάλετε σε μεγάλα, ξεχωριστά μπωλ.

Step 5

Παίρνετε με το χέρι μικρές ποσότητες από το μείγμα και τις πλάθετε σε μπαλάκια τα οποία ρολάρετε πολύ καλά μέσα στα υλικά της επικάλυψης. Τα τρουφάκια σας είναι έτοιμα για σερβιρισμα!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Αβοκάντο και Σοκολάτα Μους

  • Σουσαμόπιτα

  • Zebra (Ζέβρα) Κέικ

  • Γεμιστή Γαλοπούλα (με Κουκουνάρι, Κιμά και Ρύζι)

  • Χοιρινό με Κάστανα στη Γάστρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *