Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια
2017-12-20- Skill Level: Ενδιάμεσους
- Add to favorites
Ingredients
- 22 μπισκότα Πτι-Μπερ (για 2 σπιτάκια)
- 1/2 φλυτζάνι Ζάχαρη κρυσταλλική (για τη σύνδεση των μπισκότων)
- Για το γλάσσο διακόσμησης: 2 μεγάλα Αυγά (μόνο τα ασπράδια)
- 350γρ. Άχνη Ζάχαρη
- 2 κ.γ. χυμός Λεμονιού
- 1 Βανίλια
- Πολύχρωμες μικρές Καραμέλες, Μash Μellows ή ό,τι άλλο θέλετε! .
Method
Step 1
Σε ένα αντικολλητικό σαγανάκι ή άλλο σκεύος (μόνο αντικολλητικό) ρίχνετε την κρυσταλλική Ζάχαρη και λιώνετε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Γίνεται σαν σιρόπι, προσοχή γιατί καίγεται πολύ εύκολα και προσοχή να μην καείτε. Αν κοκκαλώσει, ξαναθερμαίνετε λίγο και λιώνει πάλι.
Step 2
Αρχίζετε το χτίσιμο! Τοποθετείτε 4 Μπισκότα για την βάση, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο, βουτώντας την άκρη του Μπισκότου που θα είναι το σημείο ένωσης στη ζεστή καραμέλλα. Τα κολλάτε γρήγορα γιατί σταθεροποιείται αμέσως!
Step 3
Κατόπιν σχηματίζετε από πάνω με 4 Μπισκότα ένα κουτάκι παραληλλόγραμμο δηλαδή, οι δυο πλευρές να είναι πιο μεγάλες, το οποίο και κολλάτε στη βάση.
Step 4
Παίρνετε ένα Μπισκότο και το κόβετε με πριονωτό μαχαίρι, πολύ υπομονετικά, διαγώνια, για να σχηματιστούν δυο τρίγωνα και να μη σπάσουν.
Step 5
Φτιάχνετε τη σκεπή. Παίρνετε 2 Μπισκότα για τις πλαϊνές μεγαλύτερες πλευρές και τα δύο μισά που κόψατε πριν και τα κολλάτε για να γίνει η σκεπή. Δεν πειράζει αν δεν είναι τέλεια κολλημένο, θα καλυφθεί με το γλάσο.
Step 6
Σειρά έχει τώρα το γλάσσο διακόσμησης! Χτυπάτε τα Ασπράδια με το χυμό Λεμονιού στο μίξερ. Μόλις αρχίσουν να αφρίζουν ρίχνετε την Άχνη Ζάχαρη και την Βανίλια και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα, για να μην πεταχτεί η Άχνη και την εισπνεύσετε και μετά σε πιο δυνατή ταχύτητα μέχρι να στέκεται το μείγμα στο σύρμα του μίξερ.
Step 7
Κατόπιν το βάζετε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε.
Step 8
Μπορείτε πάνω στο γλάσσο να βάλετε καραμέλες, πουράκια, mash mellows ή ό,τι άλλο θέλετε! Χρησιμοποιήστε την φαντασία σας! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!
Average Member Rating
(5 / 5)
2 people rated this recipe