Φρικασέ
2016-11-04Ingredients
- 1 κιλό Αρνί ή Κατσίκι ή Χοιρινό
- Μισό φλιτζάνι τσαγιού Λάδι
- 1 μεγάλο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 μαρούλια κομμένα στη μέση
- 15 φρέσκα Κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- Μισό ματσάκι φύλλα Σέλινου
- Μισό ματσάκι Άνηθο
- Αλάτι/Πιπέρι
- 2-3 αυγά
- Χυμό 1 Λεμονιού
Method
Step 1
Κόβετε το κρέας σε μερίδες. Βάζετε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια. Μόλις μαραθούν λίγο, ρίχνετε μέσα και το κρέας για να τσιγαριστεί κι αυτό
Step 2
Όταν ροδίσει προσθέτετε 3 φλιτζάνια νερό, το σέλινο, τον άνηθο και τα μαρούλια. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου σε μέτρια φωτιά. Εάν χρειαστεί προσθέτετε νερό όσο βράζουν
Step 3
Μόλις είναι έτοιμα αρχίζετε να φτιάχνετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια. Μόλις τα ασπράδια γίνουν μια μαλακή μαρέγκα ρίχνετε μέσα τους χτυπημένους κρόκους και τον χυμό λεμονιού προσθέτοντας λίγο-λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μην κόψει το αυγό. (Με αυτό τον τρόπο το αυγολέμονο αποκτά ίδια θερμοκρασία με το φαγητό και μειώνονται οι πιθανότητες να κόψει όταν το ρίξετε μέσα του.)
Step 4
Ρίχνετε το αυγολέμονο στριφογυριστά μέσα στην κατσαρόλα και την κουνάτε γρήγορα και κυκλικά ώστε να πάει παντού. Συνεχίζετε να το ανακατεύετε για λίγο ακόμα ώσπου να διαλυθεί εντελώς. Καλή σας όρεξη!
Average Member Rating
(4.4 / 5)
17 people rated this recipe
posted by Κατερίνα Μαρία Μπατη on 10 Δεκεμβρίου, 2016
Τρελαίνομαι για φρικασέ με το αρνάκι κιόλας
posted by Μελανα Ασλανιδου on 10 Δεκεμβρίου, 2016
Αρνακι φιρκασε λατρεμενο!
posted by Πασχαλιώ Κατσουλίδου on 10 Δεκεμβρίου, 2016
Καταπληκτικό φαγητό.
posted by Δημητρα on 12 Δεκεμβρίου, 2016
Τελεια συνταγη
posted by Δημητρα on 12 Δεκεμβρίου, 2016
Σπετζοφαι καταπληκτικο