Φουρνιστά Ζουμερά Μπούτια Γαλοπούλας
2019-12-18- Skill Level: Μέτριους
- Add to favorites
- Μερίδες : 6
- Χρόνος Ψησίματος : 2:00 h
Ingredients
- 2 μπούτια Γαλοπούλας (ολόκληρα ή κομμένα σε μερίδες)
- 1-2 σκελίδες Σκόρδο σε φετούλες
- Χυμός 1 Πορτοκαλιού
- Χυμός 1 Λεμονιού
- 1 κ.σ. Μέλι
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
- Λίγο ψιλοκομμένο Δεντρολίβανο
- Ελαιόλαδο 2/3 φλιτζανιού τσαγιού
- Αλάτι & Πιπέρι
- 1 κιλό Πατατούλες Baby (με τη φλούδα)
Method
Step 1
Βάζετε τα μπούτια Γαλοπούλας σε ένα ταψί και "κρύβετε" τις φετούλες του Σκόρδου σε διάφορα σημεία τους. Μετά τα ΑλατοΠιπερώνετε πολύ καλά και παντού.
Step 2
Πλένετε πάρα πολύ καλά και προσεκτικά τις Πατατούλες για να μην κρατήσουν επάνω τους κανένα ίχνος από χώμα, εφόσον θα ψηθούν με τη φλούδα τους.
Step 3
Ανακατεύετε ελαφρά τη Μουστάρδα με το Μέλι και τους χυμούς του Πορτοκαλιού και του Λεμονιού, οι οποίοι θα πρέπει να καλύπτουν τουλάχιστον μισό φλιτζάνι τσαγιού. Αλείφετε με το μείγμα Μελιού-Μουστάρδας, όσο χρειαστεί, την πέτσα και παντού τα μπούτια. Απλώνετε τις Πατατούλες μέσα στο ταψί γύρω από τα μπούτια Γαλοπούλας. Περιχύνετε το φαγητό με το Ελαιόλαδο και το μείγμα Μελιού-Μουστάρδας που σας περίσσεψε. Πασπαλίζετε με το Δεντρολίβανο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C.
Step 4
Σκεπάζετε καλά το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε τη Γαλοπούλα στους 170°C για περίπου 2 ώρες χωρίς να την ανοίξετε καθόλου.
Step 5
Tip: Αν σας αρέσει η σάλτσα πιο πηχτή μπορείτε να μαζέψετε το ζουμί του φαγητού, όταν είναι έτοιμο, σε ένα μπωλ και να ανακατέψετε μέσα του λίγο Corn-Flour και να περιχύσετε ξανά το φαγητό πριν το σερβίρετε. Διαφορετικά το αφήνετε ως έχει και απλά περιχύνετε το φαγητό πριν το σερβίρισμα.
Step 6
Τώρα βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργήστε χριστουγεννιάτικη διακόσμηση γύρω από το φαγητό σας με φέτες πορτοκαλιού ή ακόμα και γκι.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe