Φλογέρες με Tέσσερα Τυριά
2019-03-18- Course: Συνοδευτικό
- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
- Μερίδες : 10
- Χρόνος Ψησίματος : 20m
Ingredients
- ½ πακέτο φύλλο Kρούστας
- 200 γρ. Bούτυρο (οποιοδήποτε soft)
- 150 γρ. Mανούρι τριμμένο
- 150 γρ. Φέτα τριμμένη
- 150 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- 150 γρ. Κασέρι τριμμένο
- 4 Αυγά χτυπημένα
- Λίγο μαύρο Σουσάμι
- 1 κ.σ. Δυόσμος
- Αλάτι - Πιπέρι
- Λίγο επιπλέον Βούτυρο για επάλειψη
Method
Step 1
Ρίχνετε όλα τα Τυριά σε μια λεκάνη, προσθέτετε τα Αυγά, το Αλατοπίπερο και τον Δυόσμο και τα ζυμώνετε καλά.
Step 2
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το Βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία.
Step 3
Κόβετε το φύλλο Κρούστας σε τρία ίσα κομμάτια (ρολά) μήκους περίπου 8-12 εκατοστών.
Step 4
Ξεχωρίζετε τρία φύλλα, τα αλείφετε με Βούτυρο και τα τοποθετείτε το ένα πάνω στο άλλο.
Step 5
Στην μία άκρη τους βάζετε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση των Τυριών και τα τυλίγετε σε ρολό κλείνοντας προσεκτικά τις πλαϊνές πλευρές της φλογέρας, για να μη φύγει η γέμιση στο ψήσιμο.
Step 6
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα Κρούστας και η γέμιση.
Step 7
Αλείφετε την κάθε φλογέρα με λίγο λιωμένο Βούτυρο και πασπαλίζετε με μαύρο Σουσάμι.
Step 8
Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί, που προηγουμένως θα έχετε αλείψει με βούτυρο, και ψήνετε στο φούρνο στους 170-180°C για 20 λεπτά περίπου.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe