Τσιπούρα Φούρνου με Ντομάτα
2018-08-25Ingredients
- 5 Τσιπούρες
- 5 Ντομάτες κομμένες σε ροδέλες,
- 2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κ.γ. Ρίγανη
- Χυμό από 2 Λεμόνια
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 5 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Πάπρικα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο ξηρό Κρασί
- Αλάτι, Πιπέρι
Method
Step 1
Καθαρίζετε πολύ καλά τις Τσιπούρες από εντόσθια και λέπια.
Step 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
Step 3
Βάζετε αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
Step 4
Τοποθετήστε τις Ντομάτες πάνω από τη λαδόκολλα και προσθέστε το μισό Ελαιόλαδο, το Σκόρδο, λίγη Πάπρικα, λίγη Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι.
Step 5
Χαράζετε τις Τσιπούρες σε 2-3 σημεία, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και τις τοποθετείτε πάνω από τις Ντομάτες.
Step 6
Ραντίζετε το ψάρι με το υπόλοιπο Ελαιόλαδο, την υπόλοιπη Πάπρικα και Ρίγανη, το Κρασί, το Χυμό και το Ξύσμα του Λεμονιού και αλατοπιπερώνετε.
Step 7
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά
Step 8
Στη συνέχεια, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10-15 λεπτά
Average Member Rating
(4.8 / 5)
4 people rated this recipe