Τρουφάκια Σοκολάτας
2018-09-29- Skill Level: Εύκολη
- Add to favorites
Ingredients
- 200 γρ. δάκρυα Κουβερτούρας
- 150 ml Κρέμα γάλακτος
- 1 ποτήρι ψιλοκομμένη Καρυδόψιχα
- 1 ποτήρι τριμμένα Μπισκότα
- 150 γρ. Βούτυρο
- 2 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. σκόνη Κακάο
- 2 κ.γ. Κονιάκ
- Επιπλέον σκόνη Κακάο (για την επικάλυψη)
Method
Step 1
Ζεσταίνετε την Κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, την κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε την Κουβερτούρα και ανακατεύετε.
Step 2
Σε άλλο κατσαρολάκι λιώνετε το Βούτυρο και προσθέτετε τη Ζάχαρη και το Κακάο. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Step 3
Ενώνετε τα δυο μείγματα και προσθέτετε τα Καρυδόψιχα, τα Μπισκότα και το Κονιάκ. (Τα Μπισκότα τα ρίχνετε σιγά-σιγά, μέχρι να γίνει το μείγμα εύπλαστο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγα ακόμη). Αφήνετε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο να σφίξει καλά.
Step 4
Κατόπιν, παίρνετε μικρές κουταλιές από το μείγμα και τις πλάθετε σε μικρά μπαλάκια.
Step 5
Σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνετε μπόλικη σκόνη Κακάο, και κυλάτε μέσα τα μπαλάκια, για να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Τα Τρουφάκια είναι έτοιμα!
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe