Τηγανητά Καλαμαράκια

2020-03-01

Ingredients

  • Καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • Αλεύρι
  • Αλάτι
  • Χυμός Λεμονιού
  • Ελαιόλαδο ή κάποιο άλλο Λάδι για τηγάνισμα

Method

Step 1

Εάν τα Καλαμαράκια σας είναι ολόκληρα και όχι ροδέλες πρέπει πρώτα να τα καθαρίσετε. Τραβάτε τα πλοκάμια τους και μαζί τους αφαιρούνται τα εντόσθια τα οποία πετάτε. Από τα πλοκάμια επίσης αφαιρείτε το στόμα και τα μάτια τους. Τα πλοκάμια τα κρατάτε για τηγάνισμα. Κάτι άλλο που πρέπει να αφαιρέσετε οπωσδήποτε είναι το διάφανο, κεντρικό κόκκαλο στο εσωτερικό τους. Αν τα Καλαμαράκια είναι μεγάλα τα κόβετε στη μέση. Τα μικρά μπορείτε να τα τηγανίσετε ολόκληρα. Τα πλένετε καλά και τα αφήνετε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.

Step 2

Σε μια νάυλον σακούλα φαγητού βάζετε μπόλικο Αλεύρι και ρίχνετε μέσα λίγα Καλαμαράκια. Την κλείνετε καλά και την κουνάτε προς διάφορες κατευθύνσεις έτσι ώστε τα Καλαμαράκια να αλευρωθούν καλά εσωτερικά και εξωτερικά. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα Καλαμαράκια.

Step 3

Ρίχνετε αρκετό Λάδι σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ή στη φριτέζα και το αφήνετε να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά.

Step 4

Μόλις κάψει καλά το Λάδι, τινάζετε το περίσσιο Αλεύρι από τα Καλαμαράκια και τα ρίχνετε λίγα λίγα στο τηγάνι για να μην πέσει η θερμοκρασία του Λαδιού. Το Λάδι πρέπει να σκεπάζει μία στρώση Καλαμαράκια. Αν τηγανίζετε σε τηγάνι τα γυρίζετε στο 1 λεπτό από τη στιγμή που τα βάλατε στο Λάδι. Αν τηγανίζετε σε φριτέζα δεν χρειάζονται γύρισμα. Συνολικά, ο χρόνος τηγανίσματος δεν πρέπει να είναι παραπάνω από 2-3 λεπτά αυστηρά γιατί θα σκληρήνουν. Όταν είναι έτοιμα παίρνουν ένα χρυσαφί χρώμα, οπότε και τα βγάζετε από το τηγάνι αμέσως με τρυπητή κουτάλα.

Step 5

Τα τοποθείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περίσσιο Λάδι και τα αλατίζετε. Μην τα αλατίσετε ποτέ πριν το τηγάνισμα γιατί σκληραίνουν.

Step 6

Αφήνετε το Λάδι να κάψει και πάλι για να αποκτήσει υψηλή θερμοκρασία και τηγανίζετε και τα υπόλοιπα.

Step 7

Όταν όλα τα Καλαμαράκια είναι έτοιμα, τα περιχύνετε με το χυμό Λεμονιού, τον οποίο προσθέτετε πάντα όταν πρόκειται να τα σερβίρετε και ποτέ νωρίτερα για να μην πανιάσουν, και τα σερβίρετε ζεστά.

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Related Recipes:
  • Πανεύκολα Ψάρια στο Φούρνο

  • Γεμιστά Καλαμάρια με Φέτα, Πιπεριές και Ντομάτα

  • Mac and Cheese (εύκολα και γρήγορα)

  • Spaghetti alle vongole (Σπαγγέττι αλλέ Βόνγκολε)

  • Κανελόνια με Σπανάκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *