Τάρτα με Μπέικον και Τυριά
2020-04-28- Skill Level: Ενδιάμεσους
- Add to favorites
Ingredients
- Για τη ζύμη
- 2 φλιτζάνια τσαγιού Αλεύρι
- ½ κ.γ. Baking Powder
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 Αυγό
- 2 κ.γ. Νερό
- Αλάτι
- Για τη γέμιση
- 100 γρ. Μπέικον (ψιλοκομμένο)
- 300 γρ. Κασέρι (χοντροτριμμένο)
- 300 γρ. Καπνιστό Τυρί της αρεσκείας σας (χοντροτριμμένο)
- ½ κιλό Πράσο (μόνο το λευκό του στέλεχος, κομμένο σε λεπτές ροδελίτσες)
- 30 γρ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Δυόσμος
- 2 Αυγά
- 1 φλιτζάνι τσαγιού Γιαούρτι
- Αλάτι και Πιπέρι
Method
Step 1
Ξεκινήστε φτιάχνοντας τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνετε πρώτα το Αλεύρι και κατόπιν προσθέτετε διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε. Στη συνέχεια, τα ζυμώνετε καλά με το χέρι και δίνετε στη ζύμη το σχήμα μπάλας. Την αφήνετε για 30 λεπτά στο ψυγείο να "ξεκουραστεί" και αρχίζετε να ετοιμάζετε τη γέμιση.
Step 2
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το Ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο Μπέικον και το Πράσο και αφήνετε τα υλικά να ψηθούν καλά. Πρέπει όμως να τα σηκώσετε από τη φωτιά πριν ροδίσουν και να προσθέσετε το Αλάτι, το Πιπέρι και τον Δυόσμο.
Step 3
Στο μείγμα ρίχνετε τα Τυριά και ανακατεύετε όλα τα υλικά καλά. Το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και στο μεταξύ χτυπάτε το Γιαούρτι με τα Αυγά, τα προσθέτετε στο μείγμα κι ανακατεύετε καλά.
Step 4
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και αρχίζετε να ετοιμάζετε την βάση της τάρτας. Αλευρώνετε ελαφρώς τον πάγκο σας και εκεί επάνω, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ανοίγετε τη ζύμη σας σε ένα χοντρό, στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Βουτυρώνετε μία ταρτιέρα και εκεί μέσα απλώνετε το φύλλο έτσι ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματά της. Τέλος, απλώνετε μέσα στο φύλλο και σε όλη την επιφάνειά του, τη γέμιση.
Step 5
Σκεπάζετε την τάρτα με μία λαδόκολλα και την ψήνετε στον ήδη προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Έπειτα αφαιρείτε την λαδόκολλα και την αφήνετε να ψηθεί για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι η επιφάνειά της να ροδίσει.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 people rated this recipe